Baykal`dan Kaleli`ye: Yolun açık olsun

Baykal`dan Kaleli`ye: Yolun açık olsun  CHP İl Başkanı Akdoğan dün, Büyükşehir adayı olmaya ikna ettiği Sena Kaleli`yi Baykal`la tanıştırdı. Öymen ile Lümalı`nın da katıldığı görüşmede Baykal, güçlü kadın aday Kaleli`yi dinlerken çok etkilendi…

TBMM’de dün 2009 bütçesi görüşmeleri vardı. O nedenle giriş çıkışlar yasaktı. Buna karşın, CHP İl Başkanı Gürhan Akdoğan, İl Sekreteri Selim Lümalı ve Sena Kaleli girmeyi başardılar.

Önce…

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Onur Öymen ile buluşup, Genel Başkan Deniz Baykal’ın çalışma odasına geçtiler.

Kaleli’yi İl Başkanı Akdoğan tanıttı:

“Sena Hanım son derece değerli, birikimli bir arkadaşımızdır. Büyükşehir adayımız görüyor ve kendisiyle başarılı olacağımıza inanıyoruz.”

Ardından Kaleli kendini anlattı. Eğitimi, iş yaşamı, sosyal çalışmalarıyla ilgili bilgiler verdi.

Terminal gibi erkeklerin egemen olduğu bir yapıda kadın olarak ayakta durmayı başaran Sena Kaleli’yi Baykal ilgiyle dinledi, bazı sorularla daha yakından tanımaya çalıştı.

Sonra da elini uzattı:

“Adayımız olmayı kabul ederek iyi bir iş yaptınız. Yolunuz açık olsun. En kısa sürede MYK’da adaylığınızı açıklayacağız.”

Görüşme bittiğinde, artık CHP Bursa Büyükşehir Adayı olan Kaleli ve Bursa heyeti, CHP Genel Sekreteri Önder Sav ile de görüştü.

Sav da, örgütün doğru tercih yaptığını vurgulayarak, elini taşın altına sokan Kaleli’yi kutladı.

Bize göre…

CHP İl Başkanı Gürhan Akdoğan, partisinin verdiği yetkiyi doğru kullandı ve iyi bir aday buldu.

Dün akşam keyifliydi ve şunu söyledi:

“Biz sürecin hızlı gelişmesini ve belli olan ilçelerle birlikte Büyükşehir adayının hemen açıklanmasını istiyoruz. Hafta sonu yapılacak tüzük ve program kurultayı ardından MYK’nın adaylarımızı açıklamasını bekliyoruz.”

Büyükşehir için yola çıkan Gergerlioğlu söz verdi: Hep halkın içinde olacağım

Adalet ve Kalkınma Partisi’nin Büyükşehir adaylığı icin herkesin Hikmet Şahin ve Recep Altepe’ye yoğunlaştkığı bir süreçte Taha Gergerlioğlu’nun “üçüncü aday adayı” olduğunu bu sütunlardan duyurduğumuzda yankıları da çok geniş oldu.

Gerçekten de…

Ankara ve İstanbul’da, özellikle de AK Parti’nin yüksek katlarıyla hükümetin etkili makamlarında tanınıp bilinen, sözü dinlenen bir isim olan, onyedinci kuşaktan Somuncu Baba’nın torunu Taha Gergerlioğlu’nun aday adaylığı sürprizdi.

Nitekim…

Hafta başına kadar “Hikmet Şahin mi, Recep Altepe mi?” sorusuna cevap aranırken, pazartesiden bu yana “İbre üçüncü adaya mı dönüyor?” sorusu tartışılmaya başlandı.

Üçüncü aday adayı olarak da Gergerlioğlu çıktığı için, şansına yönelik spekülasyonlar yapılıyor.

••••••••••

Hangi adayın şansının ne kadar olduğunu elbette bilemeyiz. İbrenin kimi işaret ettiği spekülasyonlarının ötesinde henüz bir gelişme yok.

AK Parti’nin Büyükşehir adayının kimliğini öğrenmek için de gelecek haftayı beklemek gerektiği ortaya çıktı.

Böyle bir ortamda…

Taha Gergerlioğlu’nun dün sabah AK Parti İl Başkanlığı’ndaki Büyükşehir aday adaylığı açıklamasını izledik.

Evsahibi olarak İl Başkanı Sedat Yalçın ile İl Başkanvekili Cafer Yıldız yanındaydı.

Beraberinde gelen heyette ise, AK Parti’nin Osmangazi Kurucu İlçe Başkanı Ali Hasdemir ile MUSİAD’ın eski başkanı Dr. Ahmet Özkul dikkat çekiyordu.

Ayrıca…

Partinin çeşitli kademelerinde görev almışların da aralarında bulunduğu çok sayıda kişi toplantı salonunu doldurmuştu.

İlk olarak İl Başkanı Sedat Yalçın söz aldı ve bilinen tavrını tekrarladı:

“Yerel yönetimler artık daha katılımcı bir anlayışla yönetiliyor. Daha şeffaf, daha hesap verir bir anlayış dünyada da gelişiyor.”

Bu ciddi mesajın ardından Taha Gergerlioğlu açıklamasını yaptı.

Öncelikle…

Birliği ve dostluğu zedelemeyen bir sürece katkı koyacağını; AK Parti’yi ihtilaf, entrika ve kutuplaşma içine sokmayacağını söyledi.

Rakip olduğu Hikmet Şahin ve Recep Altepe için hoş sözler söyledi.

Hedefini de, “AK Parti iktidarıyla değişen Bursa’yı daha ileri götürme” olarak koydu. Turizm, tarih ve termay kenti yapmanın sözünü verdi. “Bursa’nın kültür ve medeniyet şehri” olacağını söyledi.

Sorulara cevap verirken, Ankara’daki özel ilişkilerinden söz etti. Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren’le yakınlığını ve kendisine ani bir gelişmeyle “Sahaya in” mesajı geldiğini aktardı.

Sonra da şunun sözünü verdi:

“Daima haylkın içinde olan, halkın sevgisini kazanan bir b elediye başkanı olacağım.”

Rıfat Bakan da yola çıkıyor

Rıfat Bakan’ı galiba 9 yıl kadar önce önce Mazlum-Der Başkanı olarak tanımıştık. O süreçte insan haklarıyla ilgili ciddi çalışmalara imza atıyordu.

Sonra…

2004 yerel seçimleriyle birlikte Adalet ve Kalkınma Partisi listesinden Osmangazi Belediye Meclisi üyesi olarak siyasete adım attı.

Üstelik…

İzlediğimiz kadarıyla sıradan bir meclis üyesi olmadı. Aktif, her alanda üreten ve yerel yönetim anlayışına boyut getirecek projeler geliştiren isimlerden oldu.

En önemlisi…

Osmangazi Yerel Gündem 21’in kuruculuğu ünvanını kazandı. Yine Osmangazi AB Koordinasyon Merkezi’nin kuruculuğunu üstlendi.

Yerel Gündem 21 Genel Sekreteri olarak alt komisyonları ve çalışma meclislerini oluşturdu, çok sayıda projeye imza attı.

Bunlar arasında…

Engelliler Platformu’na çok önemsiyor. Günde 22 engelli çocuğun evlerinden servisle alınıp Soğanlı’daki eğitim merkezine getirilmesini anlatırken gözleri doluyor.

Son dönem, Osyeg21’in yanısıra, Altepe’nin kent dışında olduğu süreçlerde Belediye Başkanvekilliği de yaptı.

Şimdi ise…

Vekilliğini yaptığı, pek çok projeyi birlikte gerçekleştirdiği Recep Altepe’nin yeni dönem için rotasını Büyükşehir’e çevirmesiyle Osmangazi Belediye Başkanlığı’na aday adayı olmaya karar verdi.

Açıklamasını bugün AK Parti Osmangazi İlçe merkezinde yapıp resmi ilk aday adayı olacak.

Açılış programı ve dikkat çeken…

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan cumartesi günü saat 13.00’te Şehreküstü Meydanı’nda konuşacak.

Miting bittiğinde de, tamamlanmış hizmetlerin açılışını video-konferans yoluyla topluca yapacak.

Ancak…

Dünkü yerel gazetelerde bir şey dikkatimizi çekti. Haberlerde, Başbakan Erdoğan’ın yalnızca Büyükşehir Belediyesi hizmetlerini açacağı ve bunun için geldiği izlenimi var.

Büyükşehir’in yatırımları elbette önemli. Fakat, Osmangazi ve Yıldırım belediyelerinin de bazı hizmetleri Başbakan’ın programında.

Örneğin…

Osmangazi’nin çok önemli kentsel dönüşüm projesi Kamberler bunlardan biri.

Doğrusu…

Büyükşehir’in, iki ilçeyi yok sayıp yalnızca kendi programını açıklaması garibimize gitti. Üstelik, hepsi aynı partinin belediyeleri.

Oysa…

Büyükşehir’e bu gibi durumlarda “ağabeylik” yakışır.

Mudanya’nın Akdenizli Konukları

Mudanya’nın demografik yapısında Girit’ten göç edenlerin çok ayrı bir yeri ve etkinliği var. Mudanya Belediye Başkanı Erol Demirhisar da ilçenin bu özel durumunu tarihe belge olarak bırakmak için özel bir çalışmaya imza attı.

Bu amaçla…

Prof. Dr. Yusuf Oğuzoğlu yönetiminde Mudanya Belediyesi için yapılan araştırmanın sonunda Mudanya’nın Akdenizli Konukları: Giritliler kitabı hazırlandı.

Kitabın tanıtımı 19 Aralık Cuma günü Montania Otel’de Prof. Dr. Bozkurt Güvenç’in vereceği konferansla yapılacak.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Olay Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. 17-12-2008

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*