İlk sıcak temas ve en sıcak sohbet

İlk sıcak temas ve en sıcak sohbet  Bu seçimin en önemli özelliklerinden biri, adaylarının kişisel ve siyasi özellikleri. Osmangazi`de yarışacak AK Parti Adayı Mustafa Dündar ile MHP Adayı Basri Sönmez`in ilk sıcak temasından çok sıcak bir sohbet çıktı…

Alışılmış siyaset geleneği, seçimlere gidilirken partiler ve adaylar arasında polemikler yansıtır. Yerel seçimlerde, bu polemikler geçtiğimiz dönemlerde çok daha üst noktalara ulaşır.

Bu kez, adaylar arası polemik yaşanacağa benzemiyor.

Örneğin…

Osmangazi seçiminde, adaylardan kaynaklanan bir farklılık söz konusu.

Adalet ve Kalkınma Partisi Adayı Mustafa Dündar sakin ve saygılı kişiliğiyle biliniyor. Cumhuriyet Halk Partisi Adayı Denizhan Sezgin ile Milliyetçi Hareket Partisi Adayı Basri Sönmez aynı özellikleri sergiliyorlar.

Sezgin sivil toplum çalışmalarında, Sönmez de belediye başkanlığı dönemindeki muhatabına değer veren özellikleriyle biliniyorlar.

O bakımdan…

Osmangazi’de adaylar arası sorun yaşanmayacağı izlenimi var.

Buna karşın…

Dağ-Der’in Danışık Gecesi’ndeki kalabalık ortam dışında adaylar bir araya gelememişlerdi. AK Parti Adayı Mustafa Dündar ile MHP Adayı Basri Sönmez arasında ilk sıcak temas dün tesadüfen de olsa Olay’daki odamızda gerçekleşti.

Üstelik…

Bu ilk sıcak temastan çok sıcak ve çok keyifli bir sohbet çıktı.

Birbirlerini tanıyan, birbirlerine saygılı iki adayın sohbetini izlerken şunu düşündük:

Bursa bu kez adaylarıyla çok farklı bir seçim yaşayacak.

CHP’de başkan adayları için her sabah 1.5 saat tüm yönleriyle eğitim programı var

Yerel seçime iddialı giren siyasi partilerin Büyükşehir adayları biri dışında genellikle siyasi deneyim sahibi.

Örneğin…

Adalet ve Kalkınma Partisi Adayı Recep Altepe hem particilik hem belediye başkanlığı geçmişine sahip. Milliyetçi Hareket Partisi Adayı Mehmet Gazioğlu’nun siyasi geçmişiyle birlikte devlet adamlığı geçmişi var. Demokrat Parti Adalı Hikmet Şahin de yine siyaset ve belediyecilik deneyimine sahip.

Cumhuriyet Halk Partisi Adayı Sena Kaleli ise iş dünyasından geliyor ve bugüne kadar siyasetin içinde hiç olmadı.

Dün sabah…

Aday çalışmalarıyla ilgili izlenim değerlendirmesi yaparken, CHP Parti Meclisi Ali Nihıt Irkörücü’ye şu gözlemimizi aktardık:

“Sena Hanım başlangıçta daha çekingendi. Ama giderek siyasete alışıyor, bilgisini arttırıyor ve kent üzerine söylemlerini geliştiriyor. Konuları çok hızlı öğrendiği de hemen anlaşılıyor.”

Bunun üzerine…

Irkörücü de, Kaleli’deki hızlı gelişimin sırrını açıkladı:

“İl Başkanlığı’nda her sabah belediye başkan adaylarımız için eğitim programı düzenledik. Programlar her sabah saat 09.30 ile 11.00 arasında düzenli olarak uygulanıyor”

Katılımcılarla ilgili şu bilgiyi verdi:

“Başta Büyükşehir adayımız Sena Kaleli hanımefendi olmak üzere, Büyükşehir’i oluşturan 7 ilçedeki adaylarımız da bu toplantılara katılıyorlar. Yani, Büyükşehir’deki tüm adaylarımız güne 1.5 saatlik eğitim programı ile başlıyorlar.”

Aktardığına göre…

Toplantılara İl Başkanı Gürhan Akdoğan ile birlikte Irkörücü de düzenli katılmaya özen gösteriyorlarmış.

Bu noktada…

Eğitim çalışması hakkında da şunları söyledi:

“Uludağ Üniversitesi’nden değerli hocalarımız ve akademik odalarda konusunun uzmanı arkadaşlarımız gelip eğitim veriyorlar. Belediyecilikten planlamaya, konuşma üslubundan vücut dilinin kullanımına kadar her konuda yoğunlaştırılmmış bir çalışma yapıyoruz.”

Şunu da ekledi:

“Eğitim çaelışmasında, alternatif çözümlü projeler üzerinde duruyoruz. Örneğin stadyum konusunda ‘Biz böyle yapacağız’ demek üzere kendi önerimizi geliştiriyoruz. Yine eski havaalanı arazisi için proje üretiyoruz. Halkın karşısına bunlarla çıkacağız.”

Son sözü ise şu:

“Biz Bursa’yı yönetmeye hazırız.”

••••••••••

Bu arada…

CHP Bursa Milletvekili Abdullah Özer ile Parti Meclisi Üyesi Ali Nihat Irkörücü dün sabah Büyükorhan’a gittiler.

“F Tipi” olarak adlandırdıkları özel bir yapılanma haberleri üzerine Büyükorhan’a giden Özer ve Irkörücü, ilçedeki izlenimleri hakkında Vali Şahabettin Harput’a da bilgi vermeye hazırlanıyorlar.

CHP sandığı sıkı tutacak

22 Temmuz 2007’de yapılan milletvekili genel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi’nin yaşadığı en büyük şok, sandık başı görevlilerinin sandıkları boş bırakmalarıydı. Bu sorun özellikle Yıldırım’da öne çıktı.

Aynı sorunun bir daha yaşanmaması ve 29 Mart 2009 yerel seçiminde sandıkların sıkı tutulması için CHP önlemlerini şimdiden almaya başladı.

Nitekim…

Seçim hazırlığı kapsamında, Yıldırım ilçesindeki 1300 sandık görevlisi için pazar günü eğitim çalışması yapıldı. Atalay Düğün Salonu’nda bir araya gelen sandık görevlilerine, sandık başında nasıl davranmaları ve nelere itiraz etmeleri gerektiği anlatıldı.

Pazar günkü toplantıya, CHP Bursa Milletvetkili Abdullah Özer, Parti Meclisi Üyesi Ali Nihat Irkörücü ve İl Başkanı Gürhan Akdoğan da katılarak birer konuşma yaptılar.

Necdet Sağır neden AK Parti’ye geçti?

Yıldırım Belediye Meclisi Üyesi Necdet Sağır yıllardır sol siyaset yaptı.

Fakat…

Bu sütunlarda dün duyurduğumuz gibi, Adalet ve Kalkınma Partisi’nden Nilüfer Belediye Meclisi adaylığı büyük bir sürpriz oldu.

Dün sabah…

AK Parti’ye geçişini konuşurken, öncelikle şunu vurguladı:

“2005 yılında Mustafa Sarıgül’ü desteklediğim için CHP’den ihraç edildim. Fakat geriye dönrmek için hiç çabam olmadı.”

Nedenini açıkladı:

“CHP’de siyaset yapmamın doğru olmayacağına inandım.”

Tespiti şu:

“Son genel seçimde AK Parti’ye oy verdim ve çevreme de verdirdim. 81 ilin 80’inde kazanmış bir parti olan AK Parti’yi koalisyon değil, kitle partisi kabul ediyorum.”

Sonra da…

AK Parti adaylığı hakkında şu bilgiyi verdi:

“Benim AK Parti’ye geçmem ve Nilüfer Belediye Meclisi’ne aday olmam için teklif geldi. Nilüfer’e katkım olacağına inandılar ve ben de kabul ettim. Bunu da çok doğal görüyorum.”

Şunu ekledi:

“Ben neredeyse tüm partilerden teklif aldım. Başkan adaylığı teklif edenler bile oldu. Ama AK Parti ve Başbakan Erdoğan’a inanıyorum.”

Siyasetteki 20 yılının 14 yılını Nilüfer’de geçirdiğini, hem evinin hem işinin Nilüfer’de olduğunu kaydeden Sağır, şunun da altını çizdi:

“Özgen Bey’le bir problemim yoktu. Yıldırım’dan da aday olabilirdim. Ama ak belediyeciliği Nilüfer’le de tanıştırmak istiyorum.”

O Ümit Can, bu Ümit Can değil

Nilüfer’de Adalet ve Kalkınma Partisi’ne meclis üyeliği için başvuranlarla ilgili değerlendirmemizi dün bu sütunlarda yaparken, Ümit Can’ı da MHP’de il başkan yardımcısı olarak belirttik.

MHP’de Kestel İlçe Başkanlığı, İl Başkan Yardımcılığı ve İl Sekreterliği yapan, 22 Temmuz organizasyonunu üstlenen Ümit Can dün ziyaretimize geldi ve “Telefonum susmuyor, cevap yetiştiremiyorum” deyip şunu açıkladı:

“AK Parti’ye başvuran Ümit Can ben değilim. MHP’den ayrılmayı hiç düşünmedim. Aday olmak istesem kendi partimden olurum.”

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Olay Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. 03-02-2009

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*