Üniversiteden İnegöl’e armağan:

Üniversiteden İnegöl’e armağan: İşletme Fakültesi  Uludağ Üniversitesi ilçelere açılımda, İnegöl İşletme Fakültesi ile önemli bir adım daha atıyor. Yasa teklifini AK Parti Bursa Milletvekili Kızılcıklı hazırlıyor. Rektör Cengiz de kadro oluşturmaya başladı…

Hiç kuşku yok ki, Bursa’nın gelişimini etkileyen en önemli unsurlar arasında Uludağ Üniversitesi geliyor.

Bugün Yüksek İhtisas Hastanesi olarak kullanılan hastanenin bahçesindeki barakalarda eğitime başlayan Uludağ Üniversitesi en önemli hamlesini Görükle Kampusu ile yaptı.

Ardından…

Uludağ Üniversitesi’nin ilçelere açılma süreci başladı. İlk adım, Ayhan Kızıl’ın rektörlüğü döneminde İnegöl’e meslek yüksek okulu açılmasıyla atıldı. Mustafa Yurtkuran döneminde ise Orhaneli ve Keles meslekyüksek okulları açıldı.

Bunu…

Sunğipek tesislerinin üniversiteye devredilmesiyle elde edilen Gemlik Kampusu izledi. Burada Hukuk Fakültesi ile birlikte yüksek okullar devreye girdi. Mudanya’ya ise Güzel Sanatlar Fakültesi verildi.

Bugün ise…

Prof. Dr. Mete Cengiz’in rektörlüğüyle birlikte Uludağ Üniversitesi ilçelerde yeni bir yapılanmanın ilk adımlarını atıyor.

Öncelikle…

Tekel’e ait eski kibrit fabrikasından dönüştürülen İnegöl Kampusu’na halen devam eden yüksek okulların yanında bir de İşletme Fakültesi açılması kararı alındı.

Yeni bir fakülte açılabilmesi için gerekli yasal düzenlemeyi ise Adalet ve Kalkınma Partisi Bursa Milletvekili Sedat Kızılcıklı üstlendi. Kızılcıklı’nın hazırlayıp TBMM’ye sunacağı kanun teklifiyle İnegöl’de İşletme Fakültesi için yasal zemin oluşturulacak.

Bu arada…

Rektör Cengiz de, açılacak İnegöl İşletme Fakültesi için öğretim üyesi kadrosunu oluşturmaya başladı.

Santrfor Gazioğlu ile solbek Sönmez 45 yıl sonra aynı takımda buluştu

Sararmış siyah-beyaz fotoğrafın çekildiği tarih 1965… Çekildiği yer ise İstanbul’daki Orman Fakültesi’nin Büyükdere Kampusu’nda bulunan futbol sahası.

O tarihte…

Üniversite yurtları arasında futbol turnuvası düzenlenmiş. Anadolu’nun değişik kentlerinden üniversite okumak için İstanbul’a gelip yurtlarda kalan öğrenciler de bu turnuvadaki takımlarda birbirlerine karşı tatlı bir rekabet içinde.

İşte…

Üniversite yurtları arasındaki futbol turnuvasına katılan takımlardan biri, fotoğrafta yer alan Site Talebe Yurdu takımı. O gün, maçın oynanacağı sahanın evsahibi durumundaki Orman Fakültesi Büyükdere Kampusu Yurdu öğrencilerinin takımıyla maç yapıyorlar.

Site Talebe Yurdu’nu temsil eden futbol takımında bugün Bursalılar’ın yakından tanıdığı iki isim de yer alıyor.

Biri…

Takımın santrforu, 21 yaşındaki Mehmet Gazioğlu.

Diğeri ise…

Takımın sol bek oyuncusu, 20 yaşındaki Basri Sönmez.

Bir bahar günü oynanan maç 3-3 sonuçlanmış. Üstelik Site Talebe Yurdu’nun gollerinin üçünü de santrfor Mehmet Gazioğlu atmış.

••••••••••

Aslında…

O maçta Mehmet Gazioğlu ile Basri Sönmez’i aynı takımda buluşturan tesadüf değil.

Onların…

Yani Gazioğlu ve Sönmez’in arkadaşlıklarının başlangıcı lise yıllarına gidiyor. 1957 yılında Bursa Erkek Lisesi’nde başlayan bir dostluk öyküsü bu.

İki arkadaş Bursa Erkek Lisesi’ni bitirdikten sonra İstanbul’da da buluşuyorlar. Gazioğlu üniversite yaşamını, dağ bölgesinden ilk öğrenci olarak İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde sürdürürken, lise arkadaşı Sönmez de Güzel Sanatlar Akademisi’nde mimarlık eğitimi alıyor.

Fakat…

Ayrı fakültelerde olmalarına karşın, aynı öğrenci yurdunda, yani Site Talebe Yurdu’nda kalıyorlar. Öğrencilikleri süresince de aynı takımda futbol oynuyorlar.

Sonra…

Okullarını bitirdikten sonra Bursa’ya dönüyorlar. Gencecik bir delikanı Gazioğlu küçücük dağ ilçesi Orhaneli’nin ilk avukatı oluyor. Sönmez ise, devlet hesabına burslu okuduğu için önce zorunlu hizmet görevini yerine getiriyor, sonra bürokrasiyi seçip belediyeye giriyor.

Bu arada…

Orhaneli’nin genç avukatı Mehmet Gazioğlu siyasetle ilgilenmeye başlıyor. Adalet Partisi’nde Orhaneli İlçe Başkanı oluyor, İl Genel Meclisi’ne seçiliyor. 12 Eylül sonrası kurulan Doğru Yol Partisi’nde de İl Genel Meclisi Üyeliği yapıyor.

Genç mimar Basri Sönmez de başarıları çalışmaları nedeniyle Bursa Belediyesi’nde basamakları teker teker çıkıyor ve Fen İşleri Müdürü oluyor.

Bu süreçte…

Gazioğlu milletvekili seçilip Ankara’ya gidiyor. İçişleri Bakanı oluyor, TBMM Başkanvekili olarak görev yaparken de Cumhurbaşkanı Vekili olarak bir başka gurura imza atıyor.

Derken…

Fen İşleri Müdürlüğü’nden emekli olduktan sonra Anavatan Partisi’nin teklifini değerlendiren Basri Sönmez 1994 yerel seçimlerinde Osmangazi Belediye Başkanlığı’na aday olup siyasete adım adım atıyor. 1994-1999 döneminde de Osmangazi Belediye Başkanı olarak kentte iz bırakan çalışmalara imza atıyor.

••••••••••

Böylece…

İki eski arkadaş, lise ve üniversite yıllarından sonra, ayrı partilerde olsalar bile siyasette de buluşuyorlar.

Ama…

Ayrı partilerde olmaları, birbirlerine karşı rekabet sergilemelerine karşın hiç ayrılmıyorlar. Birlikte olmaya, her fırsatta görüşmeye ve sıkı dostluklarını sürdürmeye devam ediyorlar.

Şimdilerde…

Mehmet Gazioğlu ve Basri Sönmez 1957’de başlayan arkadaşlıklarını daha yakın birliktelikle sürdürüyorlar.

Çünkü…

Farklı partilerde siyaset yaptıktan sonra ikisi de Milliyetçi Hareket Partisi’nde buluştular ve ikisi de MHP’nin adayı oldular.

Gazioğlu bu seçimlerde MHP Büyükşehir Adayı oldu. Sönmez ise MHP Osmangazi Adayı olarak çalışıyor.

Yani…

Liseden beri hep omuz omuza olan iki eski arkadaş, bu kez de omuz omuza siyaset yapıyorlar. Onları bir araya getiren MHP’nin başarısı için bilgilerini, birikimlerini ve deneyimlerini ortaya koyup çalışıyorlar.

Eğer…

Amaçlarını ulaşırlarsa biri Büyükşehir Belediye Başkanı, diğeri ise Osmangazi Belediye Başkanı olarak Bursa’yı birlikte yönetecekler.

Seçim bu, nasıl sonuçlanacağını elbette kimse bilemiyor. Kaldı ki, siyasette imkânsız diye bir şey yok.

Merinos ve yaklaşımlar

Büyükşehir Belediyesi’nin 40 trilyon lira ile yola çıkılıp 250 trilyon liraya dayanan maliyeti nedeniyle Merinos, tüm görkemine karşın en çok tartışılan projelerden.

Nitekim…

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, aralık ayında “henüz inşaat bitmediği” gerekçesiyle açılış programından Merinos’u çıkarmıştı. Erdoğan’ın o gezide Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin’e “Ben orayı Hayd Park yap diye verdim, inşaat için değil…” dediği kulaktan kulağa yayılmıştı.

İşte…

Erdoğan’ın açılış programından çıkardığı Merinos’u dün, Şahin’in Büyükşehir Adayı olarak geçtiği Demokrat Parti Genel Başkanı Süleyman Soylu açtı.

Ancak…

Açılış önücesi, dün sabah saatlerinden itibaren telefonumuz hiç susmadı desek yeri.

Arayanların kimi Büyükşehir Belediyesi personeliydi, kimi de Busmek kurslarının katılımcılarıydı.

Söylediklerine göre…

Personele ve Busmek kursiyerlerine bugünkü açılış için Merinos’a gelmeleri yolunda sıkı telkinler yapılmış. Hatta, Merinos girişte imza alınacağı bile söylenmiş.

Yanısıra…

Toplamda 13 bin kişiye ulaşan Busmek kursiyerleri için de Merinos’ta yoklama yapılacağı ve mutlaka katılmaları gerdektiği söylenmiş.

Dahası…

Bunları aktaranlar, “Telkinleri Mustafa Özen’in yaptığını” söylüyorlar. İddialarına göre Özen törene katılımı zorunlu tutarken, “Artık Demokrat Partiliyiz, destekleyeceğiz” diyormuş.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Olay Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. 08-02-2009

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*