Demokrat Parti Genel Merkezi gövde gösterisi için geliyor

Demokrat Parti Genel Merkezi gövde gösterisi için geliyor  DP Teşkilat Başkanı Baki Mert başkanlığında 3 genel başkan yardımcısı ve 20 GİK Üyesi salı günü gövde gösterisi için Bursa’ya geliyor. Amaç, Genel Merkez’in Barışıcı’nın arkasında olduğunu göstermek…

Anavatan Partisi ile birleşmeden sonra Demokrat Parti’de başlayan yeniden yapılanma süreci, her partideki her değişimde yaşanan ve teşkilat sancısı olarak kabul edilen kimi gelişmeleri de beraberinde getirdi.

Buna karşın…

Demokrat Parti Bursa İl Başkanı olarak atanan Ayhan Barışıcı, eski ve teşkilattan gelme bir partili olmasının da avantajını kullanıp herkese elini uzatan yumuşak ve sakin bir üslupla çalışmalarına başladı.

Bu süreçte…

Bir yandan Gürsu ve Kestel ilçeleri için çözüm arayan Barışıcı, diğer yandan da birleşme sonrasının DP yönetimini oluşturmak için titiz bir çalışma sergiliyor.

Barışıcı’nın bu çabalarını Ankara da yakından izliyor ve destekliyor.

Hatta…

Genel Merkez’in Ayhan Barışıcı’nın arkasında olduğunu göstermek” için bir de özel program hazırlandı.

Buna göre…

DP’nin Teşkilat Başkanı ünvanı taşıyan iki Genel Başkan Yardımcısı’ndan biri olan Baki Mert, yaşanan gelişmeler karşısında büyük bir heyet halinde Bursa’ya gelme kararı aldı.

DP Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk’un da desteklediği ziyarete Mert’in yanı sıra Genel Başkan Yardımcısı Hulusi Turgut ile, aralarında Celal Doğan’ın da bulunduğu 20 kadar Genel İdare Kurulu Üyesi katılacak.

Genel Merkez heyeti, salı günü Bursa’da olmayı ve Haşim İşcan Caddesi’ndeki DP İl Başkanlığı’nda düzenlenecek toplantıyla Barışıcı’nın arkasında olduklarını göstermeyi planlıyor.

Heyette…

Mert ve Turgut dışında iki genel başkan yardımcısının daha yer alabileceği konuşuluyor.

Böylece…

Kimi söylentilere ve polemiklere karşın, DP Genel Merkezi aldığı teşkilat değişikliği kararının da arkasında durmuş olacak.

Uçaktaki milletvekili Necati Özensoy çıktı

Habertürk kanalında katıldığı programda futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen’in anlattıkları üzerine 21 Aralık 2009 Pazartesi günü şunları yazdık:

Rıdvan Dilmen uçakla Ankara’dan İstanbul’a geliyormuş. Uçakta biri İstanbul, diğeri Bursa iki de milletvekili varmış.

Havaalanı trafiği nedeniyle uçak İstanbul üzerinde tur atmaya başlayınca milletvekilleri “Eyvah, Beşiktaş-Bursaspor maçına yetişemeyeceğiz” diye telaşlanmışlar. Sonra da dönüp “Maç ne olur?” diye sormuşlar.

O da…

“3-2 biter, ama kimin kazanacağını bilmem” cevabını vermiş.

Tahmin güzel de, arkadaşları Meclis’te çalışırken maça giden Bursa Milletvekili kim acaba?

Yazıdan sonra Milliyetçi Hareket Partisi Bursa Milletvekili Necati Özensoy aradı. Uçaktaki milletvekili oymuş.

Şunu söyledi:

“Geçen cuma Meclis’te Enerji Bakanlığı bütçesiyle ilgili konuşmamı yaptım ve Genel Başkan Yardımcımız Bülent Didinmez ile buluşmak üzere İstanbul’a gittim.”

Görevini yaptıktan sonra İstanbul’a gittiğini, ama gitmişken maçı izlediğini söyledi.

Şunu ekledi:

“Bilecik ve Kütahya’ya teşkilat ziyaretleri yaptık. Yani, hafta sonunu çalışarak geçirdik.”

Uçaktaki diğer milletvekilini de açıkladı:

“Yanımda ise, Beşiktaş Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olan MHP Aydın milletvekilimiz Ertuğrul Kumcuoğlu vardı.”

Bir not daha…

Rıdvan Dilmen gerçekten de maçın 3-2 biteceğini söylemiş.

İMO’daki duygusal hava ve kulisler

Bu sütunlarda dün, İnşaat Mühendisleri Odası’nda seçim hazırlıkları sürerken Başkan Necati Şahin’in kalp ameliyatı nedeniyle duygusal bir hava oluştuğunu, bunun da Şahin’in karşısına bu dönem aday çıkmayacağı izlenimi verdiğini yazdık.

Bunun üzerine…

Adaylık açıklamasını yapan Mehmet Atmaca aradı ve şunu söyledi:

“Başkanımızı seviyoruz. Geçirdiği ameliyata çok üzüldük. Duygusal bir hava oluştuğu da doğru. Nitekim ameliyat sonrası her gün ziyaretine gittim.”

Ardından da şunu vurguladı:

“Ameliyat sonrası, saygımız gereği ve böyle bir ortamda çalışmamızın doğru olmayacağını düşünerek çalışmalarımızı dondurduk. Fakat karşı taraftan ne yazık ki olumlu adım göremedik.”

Şunu da ekledi:

“Nitekim sol grup ameliyat sonrası adayını açıkladı. Biz de çalışmalarımıza aynen devam ediyoruz.”

Bursalı tekstil mühendisi Ayşen Işık’tan, kent yaşamı üzerine soluk soluğa okunacak harika bir roman: Güneş Her Yüreğe Değer…

Kimileri, kelimeleri arka arkaya sıralamak gibi görüp algılasa bile, yazmak çok özel bir iş.

Çünkü…

Kelimeleri arka arkaya sıralayabilmekten önce düşünce yoğunlaşması, ve buna bağlı olarak da bu düşünceyi anlatabilme yeteneğine sahip olmayı gerektiriyor.

Üstelik…

Bu beceri, roman gibi okurun kendisini alıp götürmesini beklediği yazı türlerinde daha da öne çıkıyor.

Nedeni ise şu:

Roman yazarken, düşünce yoğunlaşması ve bunu ifade edebilmenin yanında, okuru etkileyecek kurgu da çok önemli bir unsur haline geliyor.

İşte…

Bu zorluğu başaranlardan biri olan Ayşen Işık ile tanıştık. Daha açık söylemek gerekirse, dostluğuna değer verdiğimiz Yakup Altınöz aracılığıyla Ayşen Hanım’ı tanıma fırsatımız oldu.

Aslında…

Ayşen Işık edebiyat dünyasının içinden gelen biri değil. Aksine, mühendis kimliğiyle yaşama ve yaşamın gerektirdiklerine hesaba dayalı fiziki koşullar içinden yaratıcılığını ekleyerek bakan biri.

O bir Bursalı, yani aramızdan biri.

0 yıl tekstil mühendisliği yapmış. Bu yönüyle Bursa tekstili ve ülke ekonomisi için proje geliştirip üreten olmuş.

20 yıldan sonra da yazmaya karar vermiş.

“Bir anda başladım yazmaya” diye söze başladı ve bugünlerde kitapçı vitrinlerindeki yerini alan Güneş Her Yüreğe Değer adlı romanını anlattı:

“Yazmak hep içimde vardı. Ama çalışırken iş yoğunluğundan yazmaya fırsat bulamıyordum. Geçen yıl ağustos ayında romana başladım ve şubat ayında tamamladım.”

Şunu da ekledi:

“1985 yılında Cumhuriyet Lisesi’nden mezun olurken idealimde Basın-Yayın okumak, Radyo-Televizyon eğitimi almak vardı. Ama sayısal okuduğum için yaşam beni mühendisliğe sürükledi.”

Aslında…

İkisi arasında benzerlik de var. Yani, mühendislik de, yazarlık da üretmeyi gerektiriyor. Tek fark, birinin duygu ve görüş ortaya koyması, diğerinin ise daha somut ürünler üretmesinde.

••••••••••

Ayşen Işık’ın 20 yıllık tekstil mühendisliğinin ardından yöneldiği edebiyat dünyasındaki ilk çalışması olan Güneş Her Yüreğe Değer adlı roman Siyah-Beyaz Yayınları’ndan çıktı.

İlk olarak İstanbul’daki Kitap Fuarı’nda okuyucuyla buluştu. Gerçi bugün için kitapçıların vitrinlerinde bulabilmek mümkün ama, Bursa okuyucusuyla asıl büyük buluşma mart ayındaki Bursa Kitap Fuarı’nda olacak.

Roman…

Zeynep ve Melek adlarında iki kadın üzerine kurulu. Biri mühendis, diğeri doktor olan bu iki kadının, günlük kent yaşamına sıradan uyanışları önce ayrı ayrı kurgulanıyor. Meslekleri, karşılaştıkları sorunlar, yaşadıkları aşklar günlük yaşamları içinde anlatılıyor. Sonra da bu iki kadının öyküleri kesişiyor.

Işık, romanının mesajını ise şöyle açıkladı:

“Hayatta her birimiz sürekli olarak badireler atlatıyoruz. Fakat ne olursa olsun, güneş her zaman tepemizde ve bize gülümsüyor.”

Küçük bir sır da bizden…

Ayşen Işık ikinci romanı için hazırlıklara başladı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Olay Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. 26-12-2009