Bursa’da kentlilik ve çevre bilincini geliştirmeye yönelik yeni bir dernek kuruldu: Yeşil Bursam Derneği

Muharrem Karabulut ile yıllar önce Doğru Hakimiyet ve sonrasında ofsete geçerek bu gazetenin devamı olarak yayın yaşamına devam eden Hakimiyet’te birlikte çalıştık.
Hele…
Siyah-beyaz bir gazete olan, haber ve yazı metinleri kurşun eritilerek linotip adlı makinelerde, başlıkları ise elle dizilen; fotoğrafları klişe adı verilen çinkoya işlenerek sayfaya basılan bir gazete olan Doğru Hakimiyet’tin yokluklar nedeniyle zor günlerinde çok güzel anılarımız oldu.
Daha 1980 öncesi polis-adliye muhabiriyken Demirtaşpaşa Endüstri Meslek Lisesi son sınıf öğrencisi olarak tanıdığımız Muharrem Karabulut’la ne zaman bir araya gelsek, o günlerin anılarına geri döneriz.
Övünmek gibi olmasın ama, mutlu bir yuva kurmak için karar verip adım attığında, sevgili eşi Makbule’yi ailesinden istemek için dünür olarak biz gitmiştik.
Hatta…
Makbule ve Muharrem’in nişan yüzüklerini şimdi Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı ve Türkiye Odalar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi İlhan Parseker’le birlikte takmıştık.
Yıllardır bozulmayan abi-kardeş ilişkimiz vardır.
Muharrem iyi bir gazetecidir…
Haberin kokusunu çabuk alır, kaynağına kolay ulaşma becerisine sahiptir. Heyecanlıdır. Ayağına üşenmez, her yere koşar gider. Arkadaşlık, dostluk için yapamayacağı bir şey yoktur. Değer verdiği birisinin işi oldu mu, her işini bırakır koşar.
Aynı zamanda…
İnsanlara yardımcı olmayı sevdiği için sosyal çalışmalara çok önem verir.
Bu kapsamda…
Sivil toplum çalışmalarına coşkulu şekilde katkı koyar.
Son dönemde Bursam Derneği’nin yönetim kurulundaydı. Fakat bazı şeylerin değiştiğini düşünerek, bir grup arkadaşıyla birlikte bu dernekten ayrıldı.
Hemen arkasından da Yeşil Bursam Derneği’nin kuruluşuna öncülük etti.
Dernek…
Bursa’nın tarihi ve kültürel zenginliğinin korunmasının yanında, son yıllarda önemi giderek artan kentlilik ve çevre bilincinin topluma aşılanıp benimsetilmesini öncelikle hedefliyor.
Başkanlığını Gazeteci Muharrem Karabulut’un üstlendiği Yeşil Bursam Derneği’nin kurucuları arasında; Büyükşehir Belediyesi başkan danışmanlarından Muhsin Özlükurt, İtfaiye Daire Başkanı Orhan Doğan, Zabıta Daire Başkanı Hüseyin Koçak, İşadamı Remzi Yılmaz, Kamu Sen’e bağlı Türk Eğitim Sen 1. Nolu Şube Başkanı Kazım Sarnık, Belediye Meclis Üyesi Haluk Çaruk, DP’nin eski il başkanlarından Av. Füsun Yaşar, Av. Özer Yavuz, Av. Doğan Can Gündüz, Av, Özce Öztürk, TV Programcısı Neslihan Çelik Alkoçlar, işadamları Hüseyin Şahin, İbrahim Toprak, Erdoğan Koç, İnşaat Mühendisi Aykut Aydın, kamu görevlisi Ayşegül Dülger, Bursaspor Taraftarlar Derneği Başkanı Mesut Ağrak gibi kentin tanınmış simaları görev aldı.
Kuruluş çalışmalarına ise Bursa Artvin Vakfı Başkanı Osman Çelik, Bursa Fan Kulüp Başkanı Ali Ademoğlu, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Genel Başkanı Cemal Vardar, Türsab Bölgesel Yürütme Kurulu adına yönetim kurulu üyesi Feridun Boysan, DOSABSİAD adına başkanvekili Selim Yedikardeş, Dağ-Der Başkanı Erkan Aydın, RUDEF Başkanı Şuayip Toprak, Ankara Bursa Derneği Başkanı İsmet Kazancı, Bursa Mimar ve Mühendis İşadamları Derneği Başkanı İlker Özaslan, Bursa Güçbirliği Derneği Başkanı Nazım Serhatlı başta olmak üzere pek çok sivil toplum örgütü destek verdi.