Sarıgül Seven’i İstanbul’a çağırdı… Bursa’da TDH’ya yeni il başkanı aramak üzere komisyon kuruldu

Şenol Seven üzgün… Üzgün olmasına da hak vermek gerekiyor. Daha Cumhuriyet Halk Partisi’nden itibaren Mustafa Sarıgül’lle hep birlikte olmuştu. Türkiye Değişim Hareketi’nin başlangıcında ilk yer alanlardan biriydi.
Ama…
Partileşme süreci TDH’da sürpriz bir değişimi gündeme getirdi. Dün konuştuğumuzda Ankara’daydı ve TDH Genel Merkezi’nde MYK üyeleriyle konuşuyordu.
Görevden alınmasına ise pek ihtimal vermek istemiyordu. Kendisine yapılan “Genel Merkez’de görev” önerilerini de o nedenle kabul etmiyordu.
Ama…
Akşam saatlerinde Genel Sekreter Hasan Aydın imzasıyla TDH Bursa İl Merkezi’ne gelen faksta “Şenol Seven’in görevden alınıp Marmara Bölge Temsilcisi olarak görevlendirildiği, yerine de vekaleten Kazım Can’ın atandığı” bildirilince umutları da bitti.
Bu da Seven’in üzerinde büyük bir moral çöküntüsü ve hayal kırıklığına yol açtı. Ama bu sürece gelinmesinde hataları olduğu da bir gerçek.
Gerçi..
Hareketin içinde yer alanlar moral verip destek olmaya çalıştılar, ama bu tür yıkımları atlatabilmek kolay olmuyor.
Sonuçta…
TDH lideri ve Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül bu sabah saatlerinde Şenol Seven’i aradı ve İstanbul’a çağırdı.
O da…
Ankara’ya olduğu gibi, Avukat Turgut Özkan’la birlikte İstanbul’a gitti ve akşam saatlerinde Sarıgül’le baş başa uzun bir görüşme yaptı.
İstanbul’da bunlar olurken, Bursa’da da TDH’ya yeni bir il başkanı aramak üzere hareket başladı.
Ancak…
Bu arayışlar iki ayrı kanal halinde sürüyor.
İlkinde…
Bursa’da oluşan bir komisyon var. Eski milletvekili Feridun Pehlivan, Kurşunlu Belediye Başkanı Erkan Dönmez, Harmancık’ın eski belediye başkanı Ahmet Tufan ve yönetim kurulu üyesi Feridun Topuz’dan oluşan bir grup, Bursa İl Başkanı olabilecek isimler üzerinde komisyon çalışması yapıyorlar.
Bu doğrultuda…
Bursa’da sivil toplum örgütleri ve iş dünyasıyla ilişkileri geliştirebilecek, medyayla bağlar kurabilecek, toplumda genel kabul görebilecek sevilen ve sayılan isimleri belirleyip öneriler götürüyorlar. Ya da kendilerine önerilen isimleri araştırıyorlar.
Gerçi…
“Acelemiz yok, ince eleyip sık dokuyoruz” diyorlar ama salı gününe de kadar da yeni il başkanının belli olacağı beklentisini gözden uzak tutmuyorlar.
Yanı sıra…
Bursa’da tanıdıkları ve sürekli görüştüğü çok sayıda dostu olan Mustafa Sarıgül de Genel Sekreter Hasan Aydın’la birlikte isimler üzerine bazı girişimlerde bulunuyor, ya da değerlendirmeler alıyor.
O kanaldan elde edilen isimlerin, daha sonra Bursa’daki komisyon çalışmasıyla birleştirilip son bir genel değerlendirme yapılacağı da konuşulanlar arasında.
Gördüğümüz kadarıyla…
TDH Bursa’da, tartışılmayacak bir isim bulma peşinde. Bu nedenle geniş ve kapsamlı araştırmalar yapılması önemli.
Ne var ki…
Bu kadar çok ismin bir araya gelmesi ve farklı kanallardan çalışma yürütülmesi sağlıklı sonuç vermeyebilir.
Çünkü…
Geçmişteki deneyimler, kalabalık ortamlardan genelde ortak görüş çıkamadığını gösteriyor. Hatta daha başka kargaşalar doğuyor.
Bu da, sorunlu yeni başlangıçları getiriyor.
O nedenle…
Arayışları çok uzatmadan ve ekibi genişletmeden bir an önce karar vermek daha doğru olacak gibi gözüküyor.