Uludağ’ın sorunlarını araştıracak Meclis Araştırma Komisyonu için Kemal Demirel harekete geçti

Yıllardır herkes her fırsatta Uludağ’ın en önemli sorununun yetki karmaşası olduğunu tekrarlıyor.
Çünkü…
Uludağ konusu geçtiğinde, 3 ayrı bakanlığın 6 ayrı kuruluşu kendini söz sahibi görüyor. Bu da Uludağ’ı doğal olarak yedi kocalı Hürmüz durumuna getiriyor.
Kimse de yetkilerinden vazgeçmek istemiyor.
Kimse vazgeçmek istemediği için de, Uludağ’da yaşanan en küçük sorunlar bile muhatap bulunamadığı için çözülemiyor. Yaşanan çözümsüzlükler ise yeni yeni sorunların üremesine yol açıyor.
Onun için…
Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı Uludağ’ın tek patronu olma hamlesi çok önemli. Eğer Büyükşehir bu hamlesinden başarılı olup çıkar da Uludağ’ın tek patronu olursa, Uludağ’ın kurtuluşu için adım atılmış olacak.
Çünkü…
Uludağ’da sorunlarını çözebilmek için, önce sorunları gören ve bilenlerin karar verici mekanizmada yer almaları gerekiyor. Ankara’dan Uludağ’ın idare edilemediği ortada. Bu işin yerinin Bursa olduğunu tartışmak bile yersiz.
Kaldı ki…
Çözümü sağlayacak ilk adımlardan biri olan imar planı için bile kurumlar arası mutabakat bir türlü sağlanamıyor.
Hatta…
Bürokratik işleyişten kaynaklanan engeller nedeniyle Başbakan’ın gösterdiği hedefe doğru yürünemiyor.
İşte…
Cumhuriyet Halk Partisi Bursa Milletvekili Kemal Demirel şu sıralar bu konuyu Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine getirmek üzere hazırlıklara başladı.
Demirel’in hedefi, TBMM’de Uludağ’ın sorunlarını ve bu sorunların çözümlerini araştırıp ortaya koyacak Meclis Araştırma Komisyonu kurulmasını sağlamak.
Bir yandan Uludağ ile ilgili çalışmalar ve ileriye yönelik girişimler yapılırken, bir yandan Meclis’te Araştırma Komisyonu ile gündeme getirilmesini önemsedik.
Dahası…
Halen TBMM’deki Deprem Araştırma Komisyonu’nda görev üstlenen Kemal Demirel eğer Uludağ için komisyon kurulmasını sağlarsa gerçekten önemli bir iş başarmış olacak.