Devlet Bakanı Faruk Çelik’in mutlu günü… Mehmet İyibilir ile dünür oluyor

Geride bıraktığımız hafta sonu Çelik ailesinde tatlı bir telaş vardı. Çünkü, Devlet Bakanı Faruk Çelik’in büyük kızı Merve ile Bursa siyasetinin tanınmış isimlerinden Mehmet İyibilir’in küçük oğlu Cüneyt’in sözleri kesildi.

Yani…
Aynı siyasi görüşten gelen Faruk Çelik ile Mehmet İyibilir arasında dünürlük köprüsünün temeli atıldı.
Aile arasında sade bir törenle sözlenen gençlerden Merve Çelik halen Uludağ Üniversitesi’nde öğrenci. Damat Cüneyt İyibilir ise Amerika’da yüksek öğrenim görüyor.

Böylece…
Çelik ailesi çocuklarının ilk mürüvvetinin heyecanı yaşadı. Ama İyibilir ailesinin bu ikinci mürüvveti. İki aile arasındaki dünürbaşılığı ise, yine Bursa siyasetinin ve geçmişteki Milli Görüş çizgisinin önemli isimlerinden biri olan Orhan Yavuz üstlendi.

Aslında…
Faruk Çelik ve Mehmet İyibilir aynı görüşün, yani Milli Görüş çizgisinin geçmişteki iki neferi.

Öyle ki…
Zaman zaman siyaset gereği karşı karşıya geldiler, zaman zaman da birlikte yol yürüdüler.

Örneğin…
1995 yılında Refah Partisi İl Başkanı olarak kongreye giren Altan Karapaşaoğlu’na karşı Zekeriya Yılmazgöz aday olmuş ve 17 oy farklı kongreyi kazanmıştı.

Yılmazgöz’ün ertesi gün bizzat Necmettin Erbakan tarafından görevden alındığı o kongrede Faruk Çelik yerini Karapaşaoğlu’nun yanı olarak belirlerken, İyibilir karşı ekipte yer almış, aralarında da şiddetli çatışma yaşanmıştı.
O kongrenin ardından uzun süre ayrı kalan eski dostların yolu 2004 yerel seçiminde kesişmiş ve Faruk Çelik eski yol arkadaşının AK Parti’den İl Genel Meclisi Üyesi olmasını sağlamıştı.
Eski dostlar şimdi de dünür oluyorlar. Bize de “Allah tamamını erdirsin” demek düşüyor.