DP kongresinde sürpriz… Çizikler liste deldi, Biçen’in listesine Hamaloğlu ve Oytun’un listelerinden 3 kişi girdi

Aslında… Demokrat Parti’nin cumartesi günü yaptığı il kongresi öncesinden sonrasına kadar siyasette bugüne kadar pek rastlamayan ilginçliklerle dolu.
Bir kere…
Olağanüstü kongre mahkeme kararıyla yapıldı. Yani delegenin önüne seçim sandığını, görevden alınan il başkanı Füsun Yaşar’ın açtığı dava sonunda mahkeme getirdi.
Salonda…
Kürsüye çıkan her konuşmacı DP Genel Merkezi ve politikalarını eleştirdi, tepki gösterdi. Delegeler Divan Başkanı olarak görev yapan Genel İdare Kurulu Üyesi Nuri Efe’nin savunma yapmasına bile izin vermediler.
En ilginci…
Genel Merkez temsilcisinin söylediklerine tepki gösterip konuşturmayan delegeler, aynı sözleri söyleyen Abdullah Biçen’i alkışladılar.
Böylece…
Genel Merkez’e tepki gösterilen bir kongrede Ersel Oytun ve Mehmet Hamaloğlu’na karşı Genel Merkez’in adayı olarak yarışan Abdullah Biçen az farkla da olsa seçimi kazandı.
Ne var ki…
Baştan sona sürprizlerle geçen DP İl kongresi ile ilgili bir sürpriz haber daha geldi.
Çünkü…
Üç listenin yarıştığı kongrede delegelerin, üç listede de çizikler olduğu görüldü. Bununla birlikte, bazı isimlerin Ersel Oytun ve Mehmet Hamaloğlu’nun listesinde ortak yer aldıkları da görüldü.
Böylece…
Parti tüzüğü, kongrede kazanan listenin karşısındaki listelerde yer alanların oylarının toplanmasını öngördüğünden, adaylardan Ersel Oytun ve Mehmet Hamaloğlu’nun listelerinde ortak olarak yer alan Güner Elçin, Hakan Salmanlı ve Halis Şahin’in oyları toplandı.
Yapılan toplamada bu üç ismin 149’ar oy aldıkları ortaya çıktı.
Bunun üzerine…
Çiziklerin düşülmesindoen8 sonra liste yeniden yapılınca, kongreyi kazanan ve İl Başkanı olarak bugün görevi devralacak olan Abdullah Biçen’in yönetim kurulu aday listesinde 127 oyda kalan Ender Karaelli, 129 oyda kalan Seyfi Yılmaz ve 130 oy alan Mehmet Ceylan liste dışı kaldılar.
Yerine de, 149’ar oy alan Güner Elçin, Hakan Salmanlı ve Halis Şahin girdiler.
Hem de…
En yüksek oyu alan üç kişi olarak Seçim Kurulu’nun tasnif ettiği listenin tepesine yerleştiler.
Doğrusu…
Abdullah Biçen’in 136 oyla seçildiği bir kongrede, 130 oy alan ismin liste delinmesi nedeniyle yönetim dışı kalması siyasetin sürprizi oldu.
Dahası…
Bu durumdan şöyle bir sonuç da çıkıyor:
Eğer…
Biçen’in kongredeki rakipleri Ersel Oytun ve Mehmet Hamaloğlu birbirlerini listelerine yazmış olsalardı, en azından yönetim kuruluna girmiş olacaklardı.
Bu durumda…
Biçen’in bugünden itibaren görevde olacak yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluşuyor:
Erol Kılıkçıer, Adnan Tosun, Kemal Gemlik, Nevzat Kocakurt, Berkun Çiftliklioğlu, Salih Tetikcan, Yalçın Özyıldız, Hakkı Üçüncü, İbrahim Akıt, Tuğrul Karasarlıoğlu, Fatoş Öztürk, Ahad Sözeri, Ömer Kızılkaya, Gürhan Acar, Tekin Poyrazlar, Cuma Cevizci, Yalçın Yıldırım, Hasan Acar, Fatih Serbest, Nejla Kaya, Salim Kaplan, Asutay Güleç, Yusuf Öz, Levent Özeren, İsmail Uysal, Güner Elçin, Hakan Salmanlı, Halis Şahin.