Artvin Platformu’nun büyük hedefi: 300 bin Artvinli’nin buluşacağı piknik

7 yıl kadar önceydi… Bursa’da yaşayan Artvinli sanayici ve işadamlarının bir araya gelerek Arsiyad kısa adıyla kurdukları dernek, Artvinlileri buluşturmak amacıyla Botanik Park’ta  piknik düzenlemişti.
İnanılmaz katılımla Bursa’nın gördüğü en büyük piknik olarak kayıtlara geçmişti. Ama bir daha da tekrarlanamamıştı.
İşte…
Bursa’daki en örgütlü ve etkili hemşeri yapılanması olarak bilinen Artvinliler yeni bir buluşmanın hazırlıklarını yapıyorlar.
İlk adım da…
Kısa adı Art-Kaf olan Artvin ve Kafkas Dernekleri Federasyonu ile Artvin Vakfı ve kısa adı Arsiyad olan Artvinli Sanayici, İşadamları, Yönetici ve Serbest Meslek Mensupları Derneği’nin bir araya gelip Artvin Platformu’nu oluşturmasıyla atıldı.
Ardından…
Artvin Platformu tarafından Yeşil Bursa’mızda Büyük Buluşma adıyla dev bir piknik organize edildi.
Üstelik…
19 Haziran’da Demirtaş Barajı Çim Kayağı Pisti’nde düzenlenen büyük buluşma pikniğine 300 bin kişinin katılması hedefleniyor.
Nitekim…
Artvin Platformu olarak Art-Kaf Başkanı Suat Özen, Artvin Vakfı Başkanı Güngör Şahin ve Arsiyad Başkanı Mahmut Demiröz bugün düzenledikleri ortak basın toplantısında, büyük buluşma pikniğinin nedenini “Bursa’da var olan kültür mozaiğini bir araya getirmek” olarak açıkladılar.
İki gün sürecek şekilde organize edilen Artvinliler pikniğinin ilk gününde Cengiz Kurtoğlu, ikinci gününde ise Zülfü Livaneli sahne alacaklar.
Tüm siyasi partilerin de davet edildiği piknikte yöresel müzik sanatçıları ve grupları da yer alacak.
Ayrıca…
300 bin kişilinin katılımıyla, dünyanın en büyük horon halayı da hedefleniyor.
Piknikte…
Yöresel kültüre yönelik etkinlikler yanında Kızılay da kuracağı çadırla kan bağışı kabul edecek.
Artvin Platformu bu yapıdaki etkinliklerini önümüzdeki süreçte daha da arttırarak sürdürecek.