Nilüfer’de siyaset de muhalefet de farklı… Aksayan hizmetlerde muhalefet partileri de Büyükşehir’i suçluyor

Herkes kabul ediyor… “Klasik Bursa” olarak kabul edilen eski merkez ilçe Osmangazi ve yıldırım’da hem yaşam, hem siyaset, hem muhalefet anlayışları pek değişmedi.
Ama…
Genelde “Yeni Bursa” olarak kabul edilen Nilüfer’de günlük yaşam ve kentleşme ile birlikte tüm alışkanlıklar da değişti.
Açıkça söylemek gerekirse…
Nilüfer’de belediye yönetiminin de, belediyeden hizmet alan seçmen beklentilerinin de, muhalefetin de diğer ilçelerden önemli farkları var.
Nitekim…
Büyük Birlik Partisi Nilüfer İlçe Başkanı Mustafa Aydın yerel muhalefet adına farklılıklar gösteren açıklamalarına bir yenisini ekledi ve içinde bulunduğumuz yaz döneminde Nilüfer’de yaşanan sorunları tek tek sergiledi.
Üstelik…
İlçede yaşanan sorunların gerçek adresi olarak Büyükşehir Belediyesi’ne yönelerek, Nilüfer siyasetinin farklılığını bir kez daha gösterdi.
Örneğin…
“Mahallelerimiz haşerelere karşı ne zaman ilaçlanacak?” diye başladıktan sonra “Nilüfer ilçemizde bulunan mahallelerde, havaların ısınmasıyla birlikte üreyen sinek-sivrisinek-kene gibi haşerelere karşı bu yıl hala bir ilaçlama yapılmadı” anımsatmasında bulunuyor.
Sonra da şöyle devam ediyor:
“Bilindiği üzere ilaçlama işi daha önce Nilüfer Belediyesine bağlıydı. Ancak bu yetkinin Büyükşehir Belediyesi’ne geçmesiyle beraber aksamalar oldu. Geçmiş yıllarda mutat olarak ilaçlama yapılan mahallelerimizde bu yıl haziran ayının sonuna gelindiği halde hala bir ilaçlama yapılmadı.”

Burada…
Sorunun adresi olarak Büyükşehir Belediyesi’ni gösteren BBP Nilüfer İlçe Başkanı Aydın sorun yaşanan mahalleleri de sıralıyor:
“Özellikle Ahmet Yesevi, Balat, Doğan Köy, Fethiye ve diğer tüm mahallelerimizden büyük şikâyetler geliyor. Altınşehir mahallemizde yağmur sularından dolayı oluşan durgun sulardan ve akarsuların olduğu yerlerde bu sıkıntı had safhada kendini gösteriyor.”
Şu sözleri de ilginç:
“Muhtarlarımız, yetkililere defalarca müracaatta bulunmalarına rağmen herhangi bir netice alamadıklarını ifade ettiler. Büyükşehir Belediyesi yetkilileri cevap olarak ekip ve ekipman sıkıntısı çektiklerini, bu yüzden işlerin aksadığını ifade etmişler.”
Gösterilen mazereti kabul etmeyen Aydın eleştirilerini şöyle sürdürüyor:
“Büyükşehir Belediyesi’nin böyle bir mazeretini kabul etmek mümkün değildir. Anlaşılan Büyükşehir Belediyesi, altyapısını hazırlamadan ilaçlama yetkisini üzerine almıştır. Hal böyle olunca sıkıntıyı çeken her zamanki gibi yine vatandaş oluyor.”
Çağrısı ise şu:
“Yetkililerin bir an önce ekip ve ekipmanlarını hazırlayıp, Nilüfer’de bulunan mahallelerimizi haşerelere karşı ilaçlama yapmasını bekliyoruz.”
Yanı sıra…
Nilüfer’de yaşayanlara da sesleniyor:
“Haşere ile mücadelede vatandaşlarımıza da  görevler düşüyor. Özellikle çöplerin mutlaka ağzı kapalı şekilde muhafaza edilmesi ve çöp tenekelerinde bulunan çöplerin dağıtılmaması gerekli. Bu konularda vatandaşlarımızın gerekli özeni göstermelerini bekliyoruz.”