Siyaset ve ticaretin dışında “temiz kalite” hedefiyle yola çıktılar, 8 ayda çok iş yaptılar, Vali’den teşekkür aldılar

Kurulması için çalışmalarına başladığı, ilk adımların atıldığı günleri anımsıyoruz… Mustafa Karaman önderliğinde yola çıkan Kalite Birliği Derneği’nin tek bir hedefi vardı:
Ticari ve siyasi kaygılarla hareket edip belge kirliliğine neden olan ortama karşı temiz kalite anlayışı.
Anımsıyoruz da…
Derneğin tanıtımı için düzenlenen ilk basın toplantısında da, kuruluşta derneğin ilkeleri olarak yapılan açıklamalarda da hep bu vurgu öne çıktı.
Nitekim…
Kalite konusuna kendini adamış bir avuç gönüllünün bir araya geldiği Kalite Birliği Derneği’nin kuruluşunun üzerinden 8 ay geçti.
Aslında…
8 ay çok uzun bir süre değil. Hele, tümüyle sosyal sorumluluk projeleri üzerine geliştirilmiş hedefi geniş bir dernek için 8 aylık süre genellikle hazırlık süresi olarak kabul edilir.
Fakat…
Kalite Birliği Derneği Başkanı Mustafa Karaman’ın gönderdiği bilgi notundan, henüz 8 aylık bir derneğin dünyanın işini yaptığını görüyoruz.
Örneğin…
Turkcell Süper Lig şampiyonluğuna ulaşarak göğsümüzü kabartan Bursaspor Kulübü’nün kalite çalışmalarını organize etmiş ve şampiyonun TSE’den TS EN ISO 9000 belgesi alması için kalite direktörlüğünü başarı ile yürüttü.
Ayrıca…
Nilüfer Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında, ilçedeki 15 bin öğrenciye sertifikalı hijyen eğitimleri verildi ve bu çalışma UNİCEF tarafından örnek gösterilen projeler kapsamına alındı.
Yine…
Nilüfer’de İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği yapılarak yaklaşık 10 bin öğrenciye ve 2 bin 500 veliye tüketici hakları, kalitenin önemi, bilinçli alış veriş yolları konularında konferanslar verildi.
Bununla birlikte…
16 devlet okulunda görev yapan öğretmenlere TS EN ISO 9000 temel eğitimleri verildi.
Dahası…
16 devlet okulunun kalite çalışmaları yürütüldü ve bu okulların TSE’den TS EN ISO 9000 belgesi almaları sağlandı.
Yanı sıra…
Uludağ Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nün ve kısa adı Zerev olan Zihinsel Engelliler Vakfı’nın TSE’den TS EN ISO 9000 belgesi alabilmeleri için kalite çalışmaları yürütülüyor.
Derneğin asıl amacına yönelik bu çalışmaların yanında, Gençlikle Sözleşmesi adı altında Yeşilay Derneği ile işbirliği içinde başlatıldı. Bu işbirliği çerçevesinde “Alkol, Uyuşturucu ve Sigara’ya HAYIR” kampanyası sürdürülüyor.
Tüm bunlar…
Toplumsal sorumluluk anlayışı gereği ücretsiz olarak gerçekleştirildi. Özellikle Milli Eğitim okullarının kalite belgesi almaları yolunda belki de Türkiye’ye örnek olacak bir yol açıldı.
En önemlisi…
Kalite Birliği Derneği sorumluluk projesi gördüğü çalışmalarını yaparken, kuruluşundaki “siyasetin ve ticaretin dışında temiz kalite anlayışı” çizgisini korudu.
Sonuçta…
Fedakârca yapılan çalışmalar Bursa Valisi Şahabettin Harput tarafından teşekkürname ile ödüllendirildi.
Gerçekten de…
8 ay gibi kısa bir sürede bu kadar geniş bir çalışma gerçekleştirmek ve Türkiye’ye örnek projeler üretip başarmak çok önemli bir sonuç. Vali Harput da bu çalışmaları teşekkürnameyle ödüllendirerek derneği daha fazlasını yapmak için motive etmiş oldu.
Nitekim…
Kalite Birliği Derneği’nin bu heyecanla ileriye dönük ilk kararını Başkan Mustafa Karaman şöyle açıkladı:
“Sayın Valimiz tarafından takdir edilmenin vermiş olduğu şevk ve heyecanla 2011 yılı hazırlıklarımız başlatılmış ve yine ilkleri gerçekleştirme kararlılığımız neticesinde 50 devlet okulunun projeye dâhil edilmesi kararlaştırılmıştır.”
Sonra da çağrısını tekrarladı:
“Kaliteden haberdar olmak isteyenler, Kalite Birliği Derneği’ni takip etmeye devam etmeliler.”