Gaziantep’ten Bursa’ya sosyal projelere, edebiyata, sanata, kültüre yakın bir emniyet müdürü geliyor

Zeki Çatalkaya’nın hem ani hem de sürpriz bir şekilde Ankara Emniyet Müdürü olarak atanmasından sonra Bursa’ya emniyet müdürü olarak kimin geleceği merak konusu olmuştu.
Aslında…
Bazı beklentiler de vardı. Bu beklentiler içinde, daha önce Bursa’da Emniyet Müdür Yardımcısı olarak görev yapan Naci Kuru ve Salih Kesmez gibi isimler öne çıkıyordu.
Hatta…
Naci Kuru’nun müdür yardımcısı olarak ayrıldığı Bursa’ya Emniyet Müdürü olarak dönmesini bekleyenlerin sayısı hayli fazlaydı ve ataması beklenirken arayıp ilişkiye geçenler bile vardı.
Ama…
Yine bir sürpriz yaşandı ve Gaziantep Emniyet Müdürü olarak görev yapan Halil Yılmaz bugün Bursa Emniyet Müdürü olarak atandı.
Atamayı öğrenince, Halil Yılmaz’ın özelliklerini merak ettik ve bilgi almak için Gaziantep’teki dostumuz Gazeteci Erol Maraş’ı aradık.
Kuruluşunda küçük de olsa katkımız ve uzaklardan gönül desteğimiz olan, o nedenle bizim gönlümüzde çok özel bir yeri bulunan Gaziantep Olay Gazetesi’nin sahibi Erol Maraş dostumuzdan öğrendiğimize göre Halil Yılmaz geçen yıl ağustos ayında Osmaniye’den Gaziantep’e gelmiş.
Bugünkü atama…
Yani son bir yılda bu kez de Bursa’ya atanması hızlı yükselişini ve gözde emniyet müdürleri arasında yer aldığını gösteriyor.
Yanı sıra…
Erol Maraş dostumuz bize, Halil Yılmaz’ın en büyük özelliğinin sosyal projelere önem vermesi olduğunu söyledi.
Bu da…
Bursa’daki kozmopolit yapıyı bir arada tutup huzuru sağlayacak projeler için İçişleri Bakanlığı’nın Halil Yılmaz’a güvendiği anlamına geliyor.
Ayrıca…
Yeni emniyet müdürümüzün okumayı ve yazmayı çok sevdiğini; edebiyat, sanat, kültür, bilimsel araştırmalara önem vermesinin de özellikleri arasında yer aldığını öğrendik.
Dostumuz Erol Maraş yeni emniyet müdürümüzü tanıtırken, “Gaziantep’e ilk atandığında anlaşmazlıktan kaynaklanan küçük bir sorun yaşadık ama kendisi çok iyi bir devlet adamı olduğunu gösterdi” diye de not düştü.
Görev çizgisi…
Küçükten büyük görevlere doğru hızlı yükselişi,  Halil Yılmaz’ın Bursa’dan sonra daha üst görevlere gideceği yolunda bir izlenim veriyor.
Ama…
Her yönüyle farklılıkları olan bir emniyet müdürü olduğu da ortada.
Hem yeni Bursa Emniyet Müdürü Halil Yılmaz’a, hem de Bursa’ya bu atamanın hayırlı olmasını diliyoruz.