Göç yoluyla Balıkesir’den ithal bir milletvekilimiz oldu… Üstelik yeni vekil Bursa siyasetine çok etkin girdi

Bursa siyasetinde bugüne kadar ithal olarak tanımlanan dışarıdan çok milletvekili geldi geçti. Partilerin genel merkezleri tarafından Bursa listelerine yerleştirilen bu ithal milletvekilleri arasında çalışmaları ve kurduğu ilişkilerle çok sevilip unutulmayanlar da oldu, arkasından konuşulanlar da çıktı.
İthal milletvekili bu dönem de var. Onları da partilerinin genel merkezleri Bursa listelerine yazdı.
İşte..
Bu ithal vekiller arasına sessiz sedasız biri daha katılıyor.
Ancak..
Yeni vekili diğerlerinden ayıran bir özellik var. O da, listelere yazılarak gelmesi değil, köyünün Bursa sınırları içine taşınacak olması, yani köy göçü yoluyla Bursa’ya geliyor olması.
Çünkü…
Adalet ve Kalkınma Partisi Balıkesir Milletvekili Ali Osman Sali’nin doğup büyüdüğü ve nüfus kaydının olduğu Balıkesir’in Dursunbey İlçesi’ne bağlı Karyağmaz Köyü yakında Bakanlar Kurulu kararıyla Bursa’nın Mustafakemalpaşa İlçesi’ne taşınacak.
Köy taşındığında, AK Parti Balıkesir Milletvekili Ali Osman Sali de göç yoluyla Bursa’ya gelmiş olacak.
Aslında…
Yerinin ormana terk edilecek olması nedeniyle Mustafakemalpaşa’ya taşınmasına Bakanlar Kurulu tarafından karar verilen ve halen taşınma kararı Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün önünde bekleyen Karyağmaz Köyü’nden çıkan bir milletvekili daha var: AK Parti Bursa Milletvekili Mehmet Ocakden.
Üstelik…
Ocakden ve Sali uzaktan da olsa akrabalar. İki ayrı kentten milletvekili seçilen bu iki akrabayı şimdi köy göçü birleştiriyor.
Bu arada…
Ali Osman Sali’nin yazlığının Mustafakemalpaşa’ya bağlı Yalıntaş Beldesi’nde bulunduğunu ve şu anda da Yalıntaş’ta oturduğunu eklemekte yarar var.
Bununla birlikte…
Okumuş nüfusu yüksek olan Karyağmaz’dan daha önce Bursa’ya gelip Çiftehavuzlar ve Fatih mahallelerine yerleşenler de biliniyor.
Yine…
Gazeteci bile çıkaran Karyağmazlılar’ın siyasetten spora, sosyal yaşamdan sivil toplum örgütlerine kadar çok etkili oldukları da bilinenler arasında.
O baskımdan…
Göç yoluyla ithal yeni milletvekilimiz Ali Osman Sali’nin şu anda bile Bursa’da önemli bir altyapısının olduğunu söylemek gerekiyor.
Nitekim…
Sali bu avantajını kullandı ve AK Parti’nin yeni il yönetimine ablasının oğlu Abdullah Duman’ın girmesini sağladı ve böylece daha resmen gelmeden Bursa siyasetine el atmış oldu.
Aynı yönetime…
Sali’nin akrabası olan AK Parti Bursa Milletvekili Milletvekili Ocakden’in dayısının oğlunu sokmak isteyip sokamadığı, diğer milletvekillerinin de yönetime kimseyi sokamadıkları göz önüne alınırsa, Ali Osman Sali’nin ne kadar etkili olduğu daha iyi anlaşılır.
Geçmişte…
Başbakanlık Başmüfettişliği yapan, Refahyol döneminde de Başbakanlık Personel Daire Başkanlığı görevi üstlenen Ali Osman Sali, anlaşılan o ki Bursa siyasetinin yeni etkini olacak.
Köyü Mustafakemalpaşa’ya taşınacağına göre, önümüzdeki ilk genel seçimde kendisini AK Parti Bursa listesinin en fiyakalı yerinde görmek hiç şaşırtmayacak.