Sedat Yalçın AK Parti’nin yeni il yönetimi taslağını hazırladı, ilçe başkan adayları Ankara’ya çağırılıyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından bizzat görevlendirilip AK Parti Bursa İl Başkanı olarak atandıktan sonra yeni il yönetimiyle birlikte görevden alınan Osmangazi, Yıldırım, Nilüfer ilçe başkanları ve yönetimlerini oluşturmak üzere harekete geçen Sedat Yalçın, çalışmalarının sonuna geldi.
Bu akşam Ankara’ya hareket edecek olan yalçın yarın Genel Merkez’de yeni listelerle ilgili görüşmeler yapacak. Perşembe günü yalnızca il başkanlarıyla yapılacak toplantıya, cuma günü de her ay tekrarlanan il başkanları ve belediye başkanları periyodik toplantısına katılacak.
O nedenle…
AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın, yola çıkmadan önce bugünü listeler üzerinde çalışarak geçirdi.
Çünkü…
Önünde çok geniş bir isim havuzu ve bu isimlerin yerleştirileceği geniş kadrolar var.
Örneğin…
50 asıl, 50 yedek olmak üzere 100 ismi il yönetim kurulu için liste haline getirecek. Disiplin Kurulu için 5 asıl, 5 de yedek üye yazacak. Demokrasi Hakem Kurulu için de 3 asıl ve 3 yedek üyeye ihtiyaç var.
Böyle bir yapıda…
Yalçın’ın hazırlayacağı listede önemli sürprizler bekleniyor.
Bu kapsamda…
Öncelikle, Başbakan Erdoğan’ın il başkanı arayışları sırasında Genel Merkez’de görüştüğü ve “Sedat Bey’in listesinde yer alın” dediği 4 isimden 2’sinin yeni yönetim listesinde olacağı anlaşılıyor.
Adları il başkan adayı olarak geçen Yar. Doç. Dr. Murat Yurtsever ve Cemalettin Torun’un listede yer almaları, Bursa’da birlik ve beraberlik görüntüsünün teyidi anlamına gelecek.
Adı kulislerde Nilüfer İlçe Başkanlığı için geçen Tahsin Bulut’un da yeni yönetimde İl Başkan Yardımcısı olarak yer alması bekleniyor.
Yine…
Listedeki sürpriz isimlerden birinin gazeteci Cennet Cankılıç olması bekleniyor. AK Parti’de 22 Temmuz 2007 genel seçimlerinde onbirinci sıra milletvekili adayı olan ve kılpayı oyla Meclis’e gidemeyen Cankılıç, 29 Mart 2009 yerel seçimleri öncesinde de AK Parti’den Nilüfer Belediye Başktan Aday Adayı olmuş, ama parti aday olarak Işıl Zeliha Gençoğlu Maydaer’i tercih etmişti.
Ancak…
Cankılıç’ın listede yer alması halinde, özellikle de İl Başkan Yardımcısı olması halinde Olay gazetesindeki yazarlık görevinden ayrılması gerekecek. Onun için son kararı Cennet Cankılıç kendisi verecek, bir anlamda tercih yapaacak.
Çünkü…
Yalçın’ın yeni dönem hazırlığını sürdürürken aldığı bazı prensip kararları var. Belediye ya da İl Genel Meclisi üyeleriyle belediye şirketlerinin yönetimlerinde görev alanların yeni il yönetim kuruluna alınmamaları kararı da bu kapsamda.
Yeni yönetimin belli olan özelliklerinden birisi ise 15 kadın yöneticinin yer alacak olması.
Bu akşam Ankara’ya gidecek olan Sedat Yalçın, toplam 116 kişiden oluşan 3 ayrı kurulun isim listeleriyle ilgili olarak son görüşmeleri yarın Ankara’da yapacak.
Bu arada…
Yarın öğleden sonra Ankara’da bir başka görüşme daha olması bekleniyor.
O da…
Yalçın’ın öneri olarak götüreceği Osmangazi, Yıldırım, Nilüfer başkan adaylarıyla Teşkilat Başkanı Ekrem Erdem ve Yardımcısı Enver Yılmaz’ın yapacakları görüşmeler olacak.
Üç ilçe arasında başkanlığı için herkesin uzlaştığı tek isim Yıldırım’da Necmi Akosman oldu. Bu dönemde Akosman’dan abilik yapması bekleniyor.
Buna karşın…
Osmangazi için Genel Merkez’e, görevden alınan Tahsin Kara yönetiminin Teşkilat Başkanı olan Burhan Özen ile 2006 yılındaki kongrede Bayram Yıldız’a karşı aday olan ve kongreyi de hayli zorlayan Avukat Mustafa Yavuz önerilecekler.
Gerçi…
Yalçın’ın çevresindeki koalisyon yapısından bazı gruplar Cemalettin Torun’un ilçe başkanlığı için bastırıyorlar ama Yalçın görünüşe göre Ankara’ya Osmangazi için alternatifli olarak Mustafa Yavuz ve Burhan Özen’i götürecek, Torun’a da il yönetimi listesinde yer verecek.
Nilüfer’de ise ilçe başkanlığı için Makina Mühendisleri Odası’nın eski başkanı İsmail Hakkı Kavurmacı ile 2009 yerel seçimleri öncesi AK Parti’nin Nilüfer’deki aday adayları arasında olan İnşaat Mühendisi İsmail Hakkı Edebali adları götürülecek.
Yani…
Yarın öğleden sonra adayların Ankara’ya çağırılmalarıyla ilçe başkanlarının yarın akşam ya da en genç Perşembe günü belli olacakları anlaşılıyor.
İl yönetim kurulu listesinin de, yarın Genel Merkez’de gerçekleştirilecek çalışmaların ardından tamamlanması, yalçın’ın da cuma günü yapılacak il başkanları ve belediye başkanları toplantısından sonra Bursa’ya dönerken onaylanmış yeni yönetim kurulu listesini alıp gelmesi bekleniyor.