Siyasetin yıldızları referandumu anlatacak, iş dünyası dinleyecek

Siyasi partiler çalışmaya başladığında, 12 Eylül’de sandık başına gidip anayasa değişikliği için evet ya da hayır oyu verecek kamuoyu yürüyen kampanyalarla pek ilgilenmiyordu.
Gerçi…
Şu anda da kamuoyunun ilgisi tam doruk noktasında değil. Ama referandum tarihi de hızla yaklaşıyor. 12 Eylül’e kadar da bir karar vermek gerekiyor.
O nedenle…
Gerek siyasi partilerin, gerek anaya değişikliğinden etkilenecek ya da kendini ilgili bulan sivil toplum örgütlerinin söylem ve açıklamaları biraz daha dikkatle dinlenir oldu.
Doğal olarak…
Siyasi partilerin temsilcileri de, savundukları görüş doğrultusunda çalmadık kapı bırakmamacasına çalışmalarını sürdürürlerken tempoları da her geçen gün biraz daha artıyor.
Buna karşın…
Referandum kampanyalarıyla ilgili olarak iş dünyasıyla organize bir buluşma henüz gerçekleşmedi.
İşte…
Bu buluşmayı kısa adı Gesiad olan Genç Sanayici ve İşadamları Derneği gerçekleştiriyor.
Böylece…
Bahadır Özgün başkanlığında bugüne kadar çok farklı ve çok özel çalışmalara imza atan Gesiad bu kez de iş dünyasıyla siyaseti referandum için buluştururken bir kez daha öncülük görevini üstlenmiş oluyor.
Programa göre…
İş dünyasıyla siyaset temsilcileri Gesiad organizasyonuyla 1 Eylül 2010 Çarşamba günü saat 14.30’da Busiad Evi’nde bir araya gelecekler.
Gesiad, bu geniş katılımlı toplantı için “evet” oyunu savunan iktidardaki Adalet ve Kalkınma Partisi ile, “hayır” oyu için çalışan muhalefet partileri Cumhuriyet Halk Partisi ve Milliyetçi Hareketçi Partisi’ne öneri götürdü.
Üç parti de, Gesiad Başkanı Bahadır Özgün’ün teklifine sıcak baktı. Bunun üzerine Gesiad bu üç partiden savundukları görüşü anlatmaları için konuşmacı istedi.
Yapılan görüşmeler sonucu iki partinin konuşmacıları belli oldu.
Buna göre…
1 Eylül’deki toplantıda CHP MYK Üyesi Prof. Dr. Süheyl Batum iş dünyasına “neden hayır oyu” istediklerini, anayasa değişikliğinin neler getirdiğinden örnekler vererek anlatacak.
Aynı cepheden…
MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman da yine parti görüşü doğrultusunda “neden hayır oyu” verilmesi gerektiğine dair bilgiler verecek.
AK Parti toplantıya katılmayı kabul etmiş olmakla birlikte henüz Gesiad’ın iş dünyasıyla referandumu buluşturma organizasyonundaki konuşmacısını belirlemediği için adını da bildiremedi.
Son karar için de, Devlet Bakanı Faruk Çelik’in programının netleşmesi bekleniyor.
Eğer…
AK Parti Genel Merkezi ya da hükümet tarafından Çelik’e o gün başka bir yerde görev verilmez de Bursa’da olursa, Gesiad toplantısının konuşmacısı Bakan Çelik olacak. Çelik o gün Bursa’da olmazsa da yerine başka bir isim bildirilecek.
Ama…
Belli olan şu: Siyasetin yıldızlarıyla, iş dünyası 1 Eylül’de referandum için Gesiad organizasyonuyla buluşacak.