Bursaspor, anketlerde de şampiyon… Bursa’da yaşayan her 3 kişiden biri Bursaspor taraftarı

Yaptığı kamuoyu araştırmalarıyla Bursa’nın röntgenini çıkaran Selçuk Köylüoğlu, siyasi ve sosyal içerikli konuların yanında bir araştırma da Bursaspor için yaptı.
Bursa’nın 17 ilçesinde birden yapılan araştırmada deneklere hangi takımın taraftarı oldukları sorusu yöneltildi.
Ortaya çıkan sonuç, Bursaspor’un Bursa nüfusunun eğilimini ortaya koyan kamuoyu araştırmalarında da şampiyon olduğunu gösteriyor.
Çünkü…
Ankete verilen cevaplara göre, Bursa’nın 17 ilçesinde yaşayanların yüzde 28.75’i Bursaspor taraftarı. İkinci sırada yüzde 15.83 oranıyla Fenerbahçe yer alıyor.
Galatasaray’ın yüzde 13.50, Beşiktaş’ın ise yüzde 10.67 oranında Bursa’da taraftarları var.
Ankete katılanların yüzde 25’i takım tutmadığını söylemiş. Yüzde 2.25’i ise milli takımı tuttuğunu ifade etmiş. Aralarında Trabzonspor’un de yer aldığı diğer takımların Bursa’daki taraftarlarının toplamı ise yüzde 4 olarak ortaya çıkmış.
Anketten çıkan sonuç, Bursa’da yaşayan her 3 kişiden birinin Bursaspor taraftarı olduğunu gösteriyor.
Bu arada…
Köylüoğlu araştırması sırasında ankete katılanlara futbol maçı izlemek için stadyuma gidip gitmedikleri sorusunu da yöneltmiş.
Araştırmaya göre, futbol maçı izlemek için stadyuma gidenlerin oranı yüzde 29.42. Yüzde 70.58 ise hiç stadyuma gitmemiş.
Gidenler arasında çoğunluk yüzde 72.52 ile 1-10 kez arasında gidenlerden oluşuyor. 50’nin üstünde stadyuma gittiğini söyleyenlerin oranı yüzde 14.45, futbol maçı izlemek üzere 11-49 arası stadyuma gidenlerin oranı ise yüzde 13.03.