MHP, Osmangazi Belediyesi’ndeki kiralık araçların peşini bırakmıyor

Konuyu gündeme ilk olarak MHP Bursa Milletvekili Necati Özensoy getirdi. TBMM Başkanlığı’na verdiği soru önergesinde, merkezdeki belediyeler olarak Büyükşehir, Osmangazi, Yıldırım ve Nilüfer belediyelerinin yıllık olarak hangi tipte ne kadar araç kiraladığını ve bu araçlara ne kadar ödeme yaptığını sordu.
Önergeye…
Bursa Valisi Şahabettin Harput’un gönderdiği yazıyla İçişleri Bakanı Beşir Atalay cevap verdi. Biz de bu cevabı bu sayfalardarn aktardık.
İşte…
Özensoy’un sorusu üzerine ortaya çıkan ve rakam uçuklatan bedeller olarak yansıyan kiralık araçlar konusunun yereldoe takibini MHP Osmangazi İlçe üstlendi.
Nitekim…
Osmangazi Belediye Meclisi’nin MHP’li üyeleri Cemil Aydın, Ömer Çelik, Turan Vatan imzasıyla Osmangazi Belediye Başkanlığı’na verilen önergede bu durum özellikle vurgulanıyor:
“Milliyetçi Hareket Partisi Bursa Milletvekili Sayın Necati Özensoy’un 29 Haziran 2010 tarihinde TBMM’ye verdiği soru önergesinde Bursa Valisi Sayın Şahabettin Harput imzası ile verilen cevaptaki tabloda Osmangazi Belediyesi’nin de hizmet alımı yolu ile araç kiraladığı görülmektedir.”
Şu noktanın altını çiziliyor:
“Bursa Valiliği tarafından verilen dökümde Osmangazi Belediyesi’nin 41 binek oto, 20 minibüs, 5 çift kabin kamyonet, 3 otobüs, 2 diyaliz aracı ve 3 cenaze aracı olmak üzere toplam 74 aracı hizmet alımı yöntemi ile kiraladığı belirtilmektedir.”
Sonra da şu sorulara cevap aranıyor:
Bir…
“Bu araçlar kimlerden kiralanmıştır ve hangi amaçlar için kullanılmaktadırlar?”
İki…
“Osmangazi Belediyesi’nde 41 adet binek oto kimlere tahsis edilmiştir?”
Üç…
“Bu toplam 74 araca günlük toplam kaç TL kiralama ücreti ödenmektedir?”
Dört…
“Kiralama yolu ile temin edilen araçlarda, günlük kira bedellerinin binek otolarda otobüslerden yüksek olmasının sebebi nedir?”
Beş…
“Basit bir hesapla yıllık kira bedellerine bakıldığında binek otoların satın alınması ve belediye demirbaşına katılması yaklaşık aynı rakama tekabül ederken neden kiralama yoluna gidilmiştir?”
••••••••••
Bu arada…
Osmangazi Belediye Meclisi’nin MHP’li üyeleri Cemil Aydın, Ömer Çelik, Turan Vatan ikinci bir önergeyle de Türkçe kullanımını gündeme getirdiler.
Osmangazi Belediye Bawşkanlığı’na verilen ortak imzalı önergede şuna dikkat çekiliyor:
“Atatürk’ün 26 Eylül 1932’de 1.Türk Dil Kurultayını toplamasını her yıl Türk Dil Bayramı olarak kutlamaktayız. Türk Dili kültürümüz, benliğimiz ve geleceğimizdir. Bugün yabancı kelimelerin işgaline uğratılmak istenen dilimizi korumak ve kollamak mecburiyetindeyiz.”
Sonra da…
Şu istek dile getiriliyor:
“Yaklaşık on gün önce kutladığımız dil bayramı vesilesi ile; Başkanlığınızdan ve belediye meclisinde temsil edilen siyasi partilerden oluşturulacak bir çalışma grubuyla birlikte esnaf Oda ve Birlikleri’ne ve de ilçemizin özellikle ana caddelerinde faaliyet gösteren firmalara ziyaretler düzenlenerek tabela ve afişlerde bulunan yabancı kelimeler yerine Türkçe kelimelerin kullanılmasını özendirici çalışmaların başlatılmasını saygılarımızla rica ederiz.”