Kılıçdaroğlu’nun yemeğindeki “alkollü vukuat” ile ilgili CHP Milletvekili Abdullah Özer’den sert açıklama

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 1 Aralık’ta başlayan Bursa gezisinin ilk günündeki otelde akşam yemeği sırasında yaşanan bir alkollü vukuat var.
Olayı…
Meslektaşımız Özlem Buğday Yağmur ortaya çıkardı ve Olay gazetesindeki köşesinde yazdı.
Biz dahil bazı meslektaşlarımız Özlem’in yazısından alıntılar yaparak konuyu kendi köşelerinde dile getirdik.
Sonrasında…
CHP Bursa İl Yönetim Kurulu kararıyla bu vukuattan dolayı söz konusu ilçe başkanı görevden alındı.
Bu da…
Değişik spekülasyonlara yol açtı. Yazıya, ya da habere konu olan ilçe başkanı suçlamaları reddetti, elinde kanıtlar olduğunu söyledi.
Hatta…
Bizi de aradı ve otelin kamera kayıtlarının elinde olduğunu, kendisinin böyle bir suçlamaya neden olacak şekilde hiçbir olaya karışmadığını söyledi. Haksızlığa uğradığını anlattı.
Tüm bunlardan da…
CHP Bursa Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Abdullah Özer’i sorumlu tuttu. Kendisi hakkında asılsız olduğunu, komplo kurulduğunu söylediği haberleri bizzat Özer’in medyaya servis ettiğini iddia etti.
Dahası…
Bu tür iddialarını kendini savunmak amacıyla değişik ortamlarda, hatta Ankara’da CHP Genel Merkezi’nde de sürdürdü.
Bunun üzerine…
CHP Bursa Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Abdullah Özer bugün yazılı bir açıklama yaptı. Özer’in altında imzası bulanan açıklaması aynen şöyle:
Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun Bursa ziyareti sırasında ilçe başkanlarının da katıldığı bir yemek organizasyonunda partimize yakışmayan ve üzüntü veren nahoş bir olay yaşanmıştır.
Bursa da basına yansıyan ve duyarlı basın mensuplarının ortaya çıkardığı bu olay bizleri derinden üzmüş ve mahcup etmiştir.
Bursa Milletvekili ve Parti Meclisi üyesi olarak bu olayı öğrendiğim andan itibaren CHP ve şahsım adına büyük üzüntü duydum.
Ancak bu hatayı yapan ilçe başkanının ve olayı örtbas etmek isteyen bir takım yandaşlarının şahsıma iftira atarak, gerçekleri gizleyerek hatta buna siyasi ve hizipsel bir kılıf uydurarak kamuoyunu yanıltmalarına muhatap kaldım
Hatta bu iftiralarını genel merkeze gelerek insanları aldatmalarına, yalanlarına devam etmelerine daha fazla sesiz kalmamam gerektiğini düşünerek bu açıklamayı yapmaya karar verdim.
Bu yakışıksız olay her şeyden önce İlçe Başkanının anlattığı gibi otelin üst katında Genel Başkan ve Genel Başkan yardımcılarının da bulunduğu; ilçe başkanlarının da yemek yediği salonda meydana gelmemiştir.
Onun için üst salonda bulunan ilçe başkanlıklarının tanıklığı gerçeği yansıtamaz.
Bu olayı görenler veya duyanlar bunun alt katta meydana geldiğini ve çok üzücü ve yakışıksız ve kabul edilemez bir tavır olduğunu söylemektedirler.
Ancak şahsım, bu çirkin olay bana anlatılır anlatılmaz anında tepki verip hiç beklemeden gereğinin yapılmasını İl Başkanından istemişimdir.
Ne yazık ki beklenen birkaç gün süresince olay muhatapları tarafından mecrasından saptırılmıştır.
Bu çirkin olaya muhatap olduğu iddia edilen ilçe başkanı her yerde ve katıldığı tüm televizyon programlarında şahsımı hedef alan konuşmalar yaparak olayı inkâra kalkmıştır.
Ayrıca benim maksatlı olarak basın mensuplarına bu olayı servis ettiğimi söylemiştir. Halada bu yalanı sürdürmektedir.
İlçe başkanının sebep olduğu bu çirkin olayı şahsım kimseye servis etmemiştir.
Ancak bu ilçe başkanının sebep olduğu yakışıksız olaya ne yazık ki CHP olarak muhatap kalmışızdır.
Ben Bursa Milletvekili Abdullah Özer olarak, bu çirkin muameleye muhatap olan, emeği ile ekmek parasını kazanarak geçinen otel görevlisi ‘Genç Bayandan’ başta olmak üzere o gece orada üzüntü yaşayan herkesten özür diliyorum. Çünkü her şeyden önce ben de kızı olan bir babayım.
Bu arada duyarlı davranıp olayı meydana çıkaran basın mensuplarını yalanlayarak olayları inkâr ederek, kafaların karışmasına ve basın mensuplarının haksız yere suçlanmasına sebep olunmasından dolayı da üzüntülerimi ifade etmek isterim.
Bu üzücü olay hiçbir şekilde CHP’lilerin kabul edeceği, hoş göreceği veya üstünü örtüp suçluları koruyacağı bir davranış değildir.
Bu nedenledir ki; CHP Genel Merkez Yönetiminin duyarlılığı ve İl yönetiminin de kararı ile gereği yapılmış ve bu şahıs görevinden uzaklaştırılmıştır.
CHP’liler her şeyden önce emeğe olan saygılarından dolayı bu olaya tepki ve tavır koymuşlar ve gereğini anında yapmışlardır.