Kongreye katılım ve coşku Demokrat Parti’ye heyecan verdi… Şimdi heyecan verecek lider bekleniyor

Demokrat Parti’nin pazar günü yapılan Bursa İl kongresi katılım ve coşku açısından son dönemlerin en dikkat çekici kongresiydi. DP tabanı, biraz da iki adaylı olması nedeniyle kongrenin yapıldığı Uludağ Üniversitesi’nin Fethiye’deki Kültür Merkezi’ni tam anlamıyla doldurdu ama uzun bir süreden sonra DP tabanı coşkulu görüldü.
Partinin geleceğiyle ilgili hesaplar açısından bu nokta önem taşıyordu.
Kongre sonrası…
Yıllarca DYP ve DP’ye hizmet etmiş, Bursa kamuoyunun yakından tanıdığı isimlerle konuştuk. Hepsi de, “DP’nin ayağa kalkabilme ve iktidara yürüyebilme” potansiyelinden söz etti.
Bunlardan biri de 24 yıldır DYP ve DP yönetimlerinde aktif siyaset yapan, bir önceki dönem de Merkez Karar Kurulu Üyesi olan Erol Durukan’dı.
Siyasi deneyimleri ışığında şunu söyledi:
“Bu kongrede görüldü ki, tüm zorluklara ve ekonomik sıkıntılara karşın Demokrat Parti güçlü geçmişi ve köklü organlarıyla dimdik ayakta.”
Çarpıcı bir tespit aktardı:
“Ben her zaman bu partinin küllerinden ve kadrolarından iki büyük parti daha kuracak potansiyel olduğunu söylüyorum.”
Umutlandığı nokta ise şu:
“Bu kongre, bu partide hayat olmadığını söyleyenlere de en güzel cevap oldu.”
Heyecanını şu sözlerle paylaştı:
“Köklü geleneğe sahip Demokrat Parti’nin siyaset organlarında yetişmiş insanlar var. Büyük geçmişi şan ve şereflerle dolu bu partinin, Türk demokrasisinin ve siyaset kültürünün oluşmasına da önderlik ettiği unutulmamalı.”
Şunu da anımsattı:
“Bugün tüm siyasi partilerin kadrolarında Demokrat Parti kültürüyle yoğurulmuş kardeşlerimiz ya da onların çocukları veya torunları var.”
Değişik bir bakış açısı ortaya koydu:
“Bu kardeşlerimizin dikkatlerinin ve gönüllerinin Demokrat Parti’nin gelişmesinden ve yücelmesinden yana olduğunu biliyorum.”
Beklentisi ise şu:
“Şimdi sırada bu partinin ayağa kalkması gerekiyor. Teşkilatlarımız bunun için denenmemiş güçlü bir lider bekliyorlar. Böyle bir liderin bulunması halinde ilk seçimde büyük oranlarda oy alır, iktidar alternatifleri arasına katılır.”