MHP Bursa Milletvekili Büyükataman sordu: Beden Eğitimi dersinin kaldırılacağı doğru mu?

Yasama organı olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde, muhalefet partilerine mensup milletvekillerinin yürütme organı olan hükümeti, ya da diğer ir deyişle iktidarı denetlemelerini sağlayacak mekanizmalar var.
Bunlardan biri, soru önergesi ile iktidarın denetimi.
Nitekim…
Bu dönem bu sistemi en çok çalıştıranlardan biri olarak MHP Bursa Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı İsmet Büyükataman dikkat çekiyor.
Değişik konularda kritik soru önergeleriyle sorunları TBMM’ye taşıyan Büyükataman, son günlerde medya haberlerine konu olan Beden Eğitimi derslerini kaldırmaya ve yerine “koçluk sistemi” getirileceğine yönelik hükümet hazırlığını gündeme getirdi.
Bu nedenle…
Hazırlığı yürüten Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Özak’ın cevaplandırması isteğiyle TBMM Başkanlığı’na tam 7 sorudan oluşan soru önergesi verdi.
İşte Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman’ın cevap aradığı sorular:
Bir…
“Beden eğitim derslerinin kaldırılacağı iddiaları doğru mudur?”
İki…
“Doğru ise bu işlem beden eğitimi dersine, ‘BEDEN DERSİ’ diyen yönetici kadro ile mi gerçekleştirilecektir?”
Üç…
“Koçluk sistemi olarak ifade edilen bu sistem yeni bir sistem midir?”
Dört…
“Bu sistem 1997 yılında İstanbul Olimpiyat Oyunları Hazırlık Düzenleme Kurulu’nda otuz nolu kararla imza altına alınan ve uygulanan spora yönlendirme projesi değil midir?”
Beş…
“Kaldırılacağı ifade edilen bir yıllık müfredatta bir ay yer tutan yanaşık düzen eğitimini kaldırırsanız 19 Mayıs ve 23 Nisan törenlerinde hareket birliğini nasıl sağlayacaksınız?”
Altı…
“Basındaki açıklamalardan anladığımız kadarıyla Beden eğitimi derslerinde tüm sınıfları basketbol ve voleybol topu peşinde koşturarak elit sporcu yetişeceğine inanıyor musunuz?”
Yedi…
“Koçluk sistemi dediğiniz bu sistem 1997-2003 arası İstanbul Gençlik Spor İl Müdürlüğü’nde uygulanmış ise bu sistem spora yönlendirme projesinin devamı mıdır?”