Bursalı genç siyasetçilerin diplomasi turu… ABD Temsilciler Meclisi’nin önemli isimleriyle görüştüler

Bursalı genç siyasetçiler Tamer Çolakoğlu ve Cüneyt Ok, atandıktan sonra daha Türkiye’ye gelmeden Amerika’nın Ankara Büyükelçisi Ricciardone ile görüşen ilk Türk siyasetçiler olmuşlardı.
Bursa genç siyasetçilerden Cengiz Erdem’in de yer aldığı grupla Amerika’daki görüşmelerini sürdüren Çolakoğlu ve Ok daha sonra ABD Temsilciler Meclisi’nde önemli temaslar gerçekleştirdiler.
Görüşme listesi ise kabarık:
Demokrat Parti Maryland Eyaleti Milletvekili Dutch Ruppersberger, Demokrat Parti New York Eyaleti Milletvekili Yvette Clarke, Demokrat Parti Georgia Eyaleti Milletvekili David Scott, Demokrat Parti Milletvekili Pedro R. Pierluisi, Cumhuriyetçi Parti  Ohio Eyaleti Milletvekili Jean Schmidt, Cumhuriyetçi Parti Maryland Eyaleti Milletvekili Roscoe Bartlett, Cumhuriyetçi Parti Oklahoma Eyaleti Milletvekili Tom Cole, Cumhuriyetçi Parti Winsconsin Eyaleti Milletvekili James Sensenbrenner, Cumhuriyetçi Parti Kentucky Eyaleti Milletvekili Ed Whitfield, Demokrat Parti Maryland Eyaleti Milletvekili Donna Edwards ve Cumhuriyetçi Parti North Carolina Eyaleti Milletvekili Virginia Foxx.
Ayrıca…
ABD Dışişleri Bakanlığı’nda James Bailey brifing verdi.
Bu arada…
ABD’nin önde gelen düşünce kuruluşlarından Rand Corporation Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Stephen Larrabee, Dış İlişkiler Konseyi Türkiye Masası Başkanı Steve Cook, Ortadoğu Enstitüsü Başkanı Wendy Chamberlin, Türk – Amerikan Konseyi Başkanı Richard Armitage, Bipartisan Policy Center dış ilişkiler Direktörü Michael Makovsky, IREX başkanı Robert Pearson, eski Türkiye Büyükelçisi ve Atlantik Konseyi Analisti Ross Wilson ile Cohen Group Başkan Yardımcısı Marc Grossman’la görüşmeler yaptılar, ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesi’nde Allan Makovsky’den bilgi aldılar.