Kent Konseyi’nin organize ettiği Prof. Dr. Saraçoğlu konferansına Tabip Odası neden müdahale etti?

Merinos’taki Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nde geçen hafta Bursa Kent Konseyi Gönül Dostları Çalışma Grubu tarafından düzenlenen Prof. Dr. İbrahimAdnan Saraçaoğlu konferansı vardı.
Ancak…
Son dönemde televizyonlarda da sağlıklı beslenme ve doğru gıda konularında katıldığı programlarda ilgi gören Prof. Saraçoğlu’nun konferans vermesine Bursa Tabip Odası’nın itiraz ettiği, “konferansın iptali” isteğiyle yazı gönderdiği kulağımıza geldi.
Bu durumu…
Bursa Kent Konseyi Başkanı Semih Pala’
ya sorduk.
“Evet, böyle bir yazı geldi”
dedi ve şunu söyledi:
“Biz tüm çalışmalarımızı akademik odalar ve derneklerle beraber, iyi ilişkiler kurarak yürütüyoruz. Onun için bunu iyi niyetli bir istek kabul ediyoruz.”

Yaklaşımı şu:
“Sayın Saraçoğlu Aydın Üniversitesi Gıda Mühendisliği öğretim üyesi. Konusu da gıda ve tohumlar. Kendisi tıp alanına hiç girmedi. Halkı bilgilendiren bir konuşma yaptı.”

Ardından…
Bursa Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Kayıhan Pala
ile konuştuk.
O da…
Konferansla ilgili girişim yapmalarına neden olan durumu ve sağlık alanındaki duyarlılıklarını ortaya koydu:
“Sayın Saraçoğlu’nun afişlerinde ‘bitkilerle tedavi’ yazıyordu. İşte konu tam bu noktada bizim görev ve sorumluluk alanımıza giriyor ve biz de bu konuda çok duyarlıyız. Çünkü tedavi hakkı yalnızca tıp doktorlarının. İtirazımız da buna oldu. Sayın Saraçoğlu kendi alanında uzman olabilir ama tıp doktoru değil. Onun için tedavi önermesini doğru bulmuyoruz. Her bilim adamı kendi alanındaki konulara bakarsa zaten sorun kalmaz.”