Aday listesine giremeyen Bursa Milletvekili Mehmet Emin Tutan: Küsmek yok, yola devam

2001’de AK Parti Yıldırım Kurucu İlçe Başkanı olarak sorumluluk üstlendi. 3 Kasım 2002 seçimlerinde AK Parti Bursa Milletvekili seçildi. 22 Temmuz 2007’de ikinci kez seçildi.
Teşkilattan gelmesi en önemli avantajıydı. Herkesi tanıdığı için kolay iletişim kurdu. 1999’da Refah Partisi’nden Yıldırım Belediye Meclisi Üyeliği de yaptığından kentin sorunlarını ve çözüm yollarını biliyordu.
O nedenle…
AK Parti Bursa Milletvekili Mehmet Emin Tutan 2 dönem Bursa’nın sorunlarının çözümünde, hizmet getirilmesinde önemli katkısı oldu. Başbakan Erdoğan geniş çaplı değişime gidince Bursa’nın diğer milletvekilleri gibi o da listede yer bulamadı.
Ama…
Her şeyden önce “partici” olmanın bilinciyle hareket ediyor. Aday olmasa bile 12 Haziran seçimine yönelik AK Parti’nin çalışmalarına katılıyor, adaylara destek oluyor.
Sohbet ederken şunu söyledi:
“Başbakanımız milletvekillerine Ankara’da yemek verdi. Ben o yemekte kendisine ‘Hakkınızı helal edin’ deyince, ‘Bu bir vedalaşma değil, sizden destek bekliyoruz. Bursa’da sizlere ihtiyacımız var, gidin çalışın’ dedi. Başbakanımın talimatıyla gelip çalışmaya başladım.”
Bu kapsamda…
AK Parti’nin aday tanıtım toplantısına ve Bülent Arınç’ın aday adaylarıyla kahvaltısına katıldığını vurgulayıp şu bilgileri verdi:
“Parti bizim partimiz. Küsmek yok, çalışmaya ve yola devam ediyoruz. Düğünlere, açılışlara, mahalle toplantılarına, aday arkadaşlarımın gezilerine katılıyorum.”
Hedefi şöyle koydu:
“Geçen dönem Bursa’nın 16 milletvekilinden 10’u AK Parti’nindi. Şimdi sayı 2 arttığına göre en az 12 milletvekili çıkarmamız gerekiyor.”
Mesajı ise şöyle:
“2 dönemdir AK Parti’nin Türkiye ve demokrasiye kazanımları heba olmamalı. Bu seçim gerçekten de cumhuriyet tarihinin en önemli seçimi.”
Bir de vedası var:
“Sayın Bakanımız Faruk Çelik Bey’le birlikte Bursa’ya elimizden geldiğince hizmet ettik. Ama ikinci üniversite, demiryolu, sağlık kampusu gibi yarım kalanlar var. Bunların bitirilmesini de destekliyoruz.”