Önder Matlı’nın “Kadıköy gibi olma” korkusu

Seçim süreci “AK Parti’den 11. sıradaki Önder Matlı mı, CHP’den 5. sıradaki Kemal Ekinci mi milletvekili olur?” tahmin ve tartışmalarıyla geçtiği için, doğal bir gerginlik yaşandı.
Sonunda…
Pazar gecesi Olay Televizyonu’nun seçim yayınında hem AK Parti 11. Sıra Adayı Önder Matlı’nın, hem CHP 5. Sıra Adayı Kemal Ekinci’nin milletvekili oldukları, MHP 3. Sıra Adayı Cüneyt Karlık’ın seçilemediği ilk sonuçlar olarak duyuruldu.
O gece…
Saat 02.00’de, Olay Televizyonu’na canlı yayına çıkmaya hazırlanan Önder Matlı ile konuk odasında sohbet ettik. AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın ile eşleri ve yakınları da vardı.
Stresli dakikalarını, “Arkadaşlarla birlikte sonuçları Karacabey’de izledik. Doğal olarak yapılan her yorum ve verilen her bilgi etkiledi. Bazen stresimiz arttı, bazen keyiflendik” diyerek anlattıktan sonra insani bir anekdot da aktardı:
“Gece yarısı sonuç belli olunca arkadaşlar beni omuzlarına aldılar. O an gayriihtiyari ‘Bir hata yok değil mi, sonra Kadıköy’deki timsah yürüyüşü gibi olmasın’ dedim.”
Gerçi…
O geceyi Matlı mutlu bir şekilde atlattı ama sabahında MHP ve üçüncü sıra adayı Cüneyt Karlık farkın az olması nedeniyle sonuçlara itiraz etti. Bu itiraz sonucu çok sayıda sandık yeniden sayılırken, İlçe Seçim Kurulları bu itirazları perşembe günü karara bağladı.
O süreçte yine sıkıntılı anlar yaşayan Önder Matlı milletvekilliğinin kesinleşmesinden sonra rahat bir nefes alabildi.