Dünyanın en ünlü dizilerinin yönetmenini doğduğu kente getirdi… Bursalı genç oyuncu Seda, Bursa’yı dünyaya tanıtacak kapıyı açtı

Vizyon kent olmak ve dünyanın gündemine gelebilmek elbette her kentin hayali. Zaten kentleri yöneten belediye başkanları da bu hedeflerine ulaşabilmek için planlar yapıyorlar, projeler geliştiriyorlar, hedefler koyuyorlar.
Ama…
Bunu başarabilmek için yalnızca hedef koyabilmek, proje hazırlamak ve uygulamak yetmiyor.
Günümüzde…
Kentleri dünyaya açmanın en önemli yollarından biri, dünyanın izlediği filmlere konu olmaktan, mekanlara evsahipliği yapmaktan geçiyor.
İşte…
Bu kapıyı şu sıralar, Amerika’da eğitim görürken Alina filminde aldığı rolle bir anda dünyanın gündemine gelen Bursalı genç oyuncu Seda Eğridere açıyor.
Bursa’nın tanıdığı isimlerden biri olan Ahmet Eğridere’nin güzel kızı, kentini dünyaya açabilmek için rol aldığı filmi de yöneten, ama dünyanın nefesini tutarak izlediği Lost ve Prison Break gibi müthiş dizilere imza atan Yönetmen Bobby Roth’u buraya getirdi.
Yani…
Talih kuşu Bursa’nın ayağına geldi ve başına kondu.
Nitekim…
Büyükşehir kuruluşlarından Kültür A.Ş.’nin Roth ile Bursa basınını buluşturduğu sohbete katılan Başkan Recep Altepe, ünlü yönetmenin Seda Eğridere ile birlikte Tamer Karadağlı’nın da rol aldıkları Alina filminin bazı sahnelerini Bursa’da çekeceğini anımsatarak “Bursa artık plato oldu” dedi.
Bu projeyle de dünya gündemine gelmenin yolunun açıldığı umudunu paylaştı.
Ünlü yönetmen Bobby Roth ise tarihe olan ilgisini anlattı, Bursa’nın tarihi kent kimliğinden etkilendiğini vurguladı, “Belki de bunu ortaya koyan bir film çalışması yapabiliriz” dedi.
Dünyanın tanıdığı yönetmeni, doğup büyüdüğü kente getiren ve bu sayede Bursa’yı dünya gündemine açacak kapıyı aralayan Seda Eğridere dün hem mutlu, hem heyecanlıydı.
Bizler de…
Aramızdan yetişen genç bir dünya yıldızının ışıltılarını gördüğümüz toplantıda, yaşadığımız kent adına umutlandık.