MHP Kestel İlçe’nin kararı: İstifayı düşünmüyoruz

Siyasette kongre süreçlerinde, hele çok adaylı kongrelerin süreçlerinde teşkilat içinde farklı yapılanmalar elbette olur.
Nitekim…
MHP’de de bu yaşandı. Kongre sürecinde ilçe başkanları farklı adayları desteklediler. Ama kaybeden adaya destek veren ilçe başkanları için de yolun sonu değil elbette. En azından böyle olmamalı.
Nitekim…
MHP İl Başkanı Hasan Toktaş buna vurgu yaparken, “kongreyle gelenin kongreyle gitmesi gerektiğini” savunuyor ve “Ben kimseyi görevden almayacağım, ama gidene de kal demeyeceğim” mesajı veriyor.
Bu mesajdan sonra MHP Nilüfer İlçe Başkanı Hakan Yürük istifa etti.
Aynı gece…
Kongrede Tevfik Topçu’ya destek verenlerden MHP Kestel İlçe Başkanı Yüksel Okumuş da bize gönderdiği mesajda kendi konumuna açıklık getirdi:
“İl teşkilatımızın bizden istifa beklentisi olmadığını biliyorum. Görevimizin başında ve partimizin hizmetindeyiz. İstifayı da düşünmüyoruz. İstifa etmemiz, en azından bizi seçen delegeye saygısızlık olur.”
Şunun da altını çizdi:
“Kongre sürecinde taraf olduğumuz doğrudur. Siyasi yaşamda muğlak olup herkese gülücükler dağıtmaktansa net olup dik durmanın daha doğru olduğuna inanıyoruz. Kongrede seçilen kim olursa olsun, bizim İl Başkanımızdır.”
Böylece…
Okumuş kongre salonundan sonra bir dik duruş daha sergilemiş oldu.