Siyasetin “çevre” ile örnek işbirliği: Doğa kirlenmesin

Karşıdan bakıldığında, ters orantı görülüyor. Dünyanın nüfusu arttıkça, kentlerde yaşam standardı geliştikçe canlı yaşamına yönelik çevre sorunları da artıyor.
Bunun üstesinden gelebilmenin yollarının başında siyasi iradenin doğru tercihleri ve kararlı adımları geliyor. Ama gelin görün ki, siyaset-çevre ilişkilerinde de sağlıklı bir diyalog ya da yaklaşım yok.
İşte…
Böyle bir ortamda, siyaset-çevre dayanışması olarak adlandırılabilecek küçücük bir adım bile umut veriyor.
O umut…
HAS Parti Bursa İl Başkanı Ali Mollasalih’in geçtiğimiz günlerde Gümçed Genel Başkanı Adnan Önürmen’e yaptığı ziyarette doğdu.
Açıkça söylemek gerekirse…
Olması gereken diyaloğun kurulduğunu görmek, çevre için siyasetçi-çevreci ilişkisinin başladığını görmek en azından gelecek adına sevindirici.
Hele…
Bu buluşmadan yansıyan değerlendirmeler, atılacak adımları daha da anlamlı kılıyor.
Örneğin…
Mollasalih ve Önürmen bu anlamlı buluşmada yaptıkları değerlendirmenin sonunda “Şehirlerimiz büyüdükçe doğaya karşı sorumluluklarımızı unutuyoruz” deyip şu uyarıyı yapıyorlar:
“Büyüyen kentlerimizde sorumluluklarımızı unutarak çevreye çok zarar veriyoruz. Oysa doğa yaşamsal fonksiyonumuz. Doğal kaynakları kirleterek zehirlendiğimizin farkında değiliz.”
Görüldüğü gibi…
Bu değerlendirme ve uyarının ardından söyleyecek çok fazla söz yok.
Dileğimiz, aynı bilincin tüm siyasetçilerimizde, özellikle de karar verici pozisyonda olan siyasetçilerimizde gelişmesi.