Yalçın AK Parti Yürütme Kurulu’na 5 yeni isim aldı, Ar-Ge gibi komisyonlar kurdu… Siyaset ciddi zemine oturuyor

Geçtiğimiz hafta Olay Televizyonu’nda Açık Açık programında CHP İl Başkanı Gürhan Akdoğan’ı konuk ettik. Akdoğan’la siyaseti konuştuk ama programın geneli günlük parti siyaseti ve bununla ilgili gelişmeler değildi.
Bunun yerine…
Günümüzde önemi giderek artan yaşam kalitesi çerçevesinde siyasette kaliteyi konuştuk, etik değerleri ve yozlaşmayı yorumladık.
Açıkça söylemek gerekirse…
Çok keyif aldığımız, çok farklı bir program oldu.
Dün de…
AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın’ın Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile birlikte yaptığı basın toplantısında siyasete bakış anlamındaki değişimin izlerini görmenin heyecanını yaşadık.
O nedenle…
Yalçın’ın ağzından çıkan “Ciddi bir siyaset zemini kurgulamak istiyoruz” sözünün altını çizdik, hatta çizmekle de kalmayıp yeni dönemin anayasası kabul ettik.
Siyasetin geleceğinden umutlandık.
Tablo şu:
CHP İl Başkanı Gürhan Akdoğan’ın önünde bir il kongresi süreci var. Bugünün süreci Akdoğan’dan yana değil. O bakımdan aday bile olmayabilir.
Ama…
AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın kongreden daha yeni çıktı. Üstelik, seçilmiş ve güçlenmiş olarak çıktı ve arkasında da Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç gibi çok önemli bir destek var.
O bakımdan…
Siyaset çıtasını yükseltme arzusu olarak kabul ettiğimiz yaklaşımını önemsiyor, “siyaseti ciddi bir zemine oturtma” hedefine siyaset kalitesini önemseyen mevkidaşlarıyla birlikte ulaşabilmesini umuyoruz.
Zaten…
Kendine hedef koyan ve o hedefe ulaşabilmek için proje üreten siyasetten umutlanmamak haksızlık olur.

Ar-Ge merkezi siyaseti

Günlük siyaset ne yazık ki araştırma ve geliştirmeye açık değil. Fakat AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın’ın dün açıkladığı 7 özel komisyon bu eksiği kapattığı gibi siyasetin Ar-Ge merkezi gibi görüntü verdi.
Yanı sıra, komisyon çalışmaları hem belediyeler, hem de kamu kuruluşlarıyla siyasi koordinasyon da ortaya çıkaracak.
Bu da Bursa siyasetinin yeniliği oldu.

Yürütme’de 7 eski 5 yeni

AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın’ın açıkladığı yeni Yürütme Kurulu’nda 7 isim yeniden görev alırken, 5 isim yeni girmiş. 2 yeni isim de özel görev almış.
Cemalettin Torun, İsmail Hakkı Edebali, Abdullah Duman, Ömer Demir, Ali Yılmaz, Öznur Yağcı, İlhami Aydın yeniden görev alanlar.
Tahsin Kara, Mustafa Gürses, Sayim Temel, İbrahim Okur, Zeki Eker de yeni girenler.
Halide Şahin’e Yaşlılar ve Metin Ayan’a Özürlüler koordinasyon merkezi başkanlığı verildi.