Yıldırım’daki kentsel dönüşüm için MHP’den uyarı ve öneri

Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin’in açıkladığı geniş kapsamlı kentsel dönüşüm hazırlığı henüz proje boyutuna ulaşmadı ama görünen o ki Yıldırım’da yaşayanlar bu konuyu en önemli gündem maddesi olarak konuşuyorlar.
Nitekim…
Geçtiğimiz günlerde HAS Parti İl Başkanı Ali Mollasalih’in açıkladığı ve kentsel dönüşüme ilişkin vatandaşın kararsızlığını ortaya koyan anketin ardından dün MHP Yıldırım İlçe Başkanı Süleyman Tefekkür’den de önemli değerlendirmeler geldi.
MHP Yıldırım İlçe yönetimi olarak Hacivat Mahallesi’ndeki Erzurum Çifte Minareler Derneği’ne yaptıkları ziyarette vatandaşın kaygıları üzerine söz alan Tefekkür gündemdeki konuyla ilgili önce uyarı yaptı:
“Kentin en büyük kentsel dönüşümünün uygulanacağı Yıldırım’da vatandaşın tedirginliği artıyor. Belediyenin sağlıklı ve doyurucu açıklama yapması gerekir. Hayat ve ticaret durma noktasına geldi. Başkan Keskin artık mahallelere gidip bilgi vermeli.”
Bu noktada…
Gemlik Belediyesi’nin kendi kentsel dönüşümü için önerilerini dikkate aldığını vurgulayan Tefekkür, aynı şekilde Yıldırım Belediyesi’nin de kendilerini dinlemesini istedi.
“Önce yapacağız, sonra yıkacağız” anlayışına destek veren MHP Yıldırım İlçe Başkanı, halkı mağdur etmeyen bir çözüm olarak “herkesin evine ev, yerine yer” istedi.