Pazar günü fırtına geçti ama İDO’nun mazereti sürdü… Kabataş’tan aldığı yolcuları Yenikapı’da feribota bıraktı

Okurumuz Gökçen Tanrıkulu’dan gelen elektronik postayı okurken hayretler içinde kaldık. Meğer pazar akşamı İstanbul’da İDO yolcuları perişan olmuşlar.
Tanrıkulu yaşananları şöyle aktarıyor:
“Saat 18.55… Koşturarak Kabataş İskelesi’ne geldim. Geçiş noktasında adımı soyadımı söyledim, geçebilirsiniz dediler. Koltuk numarası söylemediniz dedim, istediğim yere oturabileceğimi söylediler. İlginç geldi.”
Devamı şöyle:
“Bindim İDOBÜS’e. Derken ‘Kabataş-Bursa seferi Yenikapı aktarmalı olarak yapılacaktır’ diye anons edildi. Yenikapı’ya vardık inmek üzere olduğumuz İDOBÜS’ün personeli alaycı şekilde gülüyor. Anlam veremedik.”
Sonrası da var:
“Yenikapı İskelesi’nde aktarmanın 20.30 feribotuyla yapılabileceği söylendi. Arada tam 1.5 saat var. Belirlediği saatte orda olamayacakların sesleri yükselmeye başladı. Gerekçe olarak hava muhalefeti gösterildi fakat insanların koyun sanıldığı ülkem vatandaşları bu durumu yemeyip hava raporu istediler.”
Garip teklif ise şu:
“Yetkiliyle görüşmek istiyoruz deyip içeri girdik, o arada iskele sorumlusunun odasına giden yolun kapıları kapatıldı. Sesler yükseldikçe sorumlular ortaya çıktılar. ‘İsterseniz Yalova deniz otobüsüne bindirelim oradan da otobüsle ulaşımı sağlarsınız’ dediler.
Gelinen noktada…
Yolcular güvenmedikleri için teklifi kabul etmemişler. Son dakikada en pahalı bileti alanlar bile uyarılmadığı için tartışmalar büyümüş, polis müdahale etmiş.
Sonuç mu…
İDO’nun Kabataş’tan alıp Yenikapı’ya bıraktığı yolcular hızlı feribotla Burgaz’a gelebilmişler.