CHP Osmangazi’de 407 kişi bir araya geldi ve imece yöntemiyle para toplayıp partiye minibüs satın aldı!

Yıllar önce… Hatta, yaklaşık 20 yıl kadar önce Ahmet Kömbe’nin CHP Osmangazi İlçe Başkanı olarak görev yaptığı dönemde alınan bir midibüs yani küçük otobüs vardı.
Kömbe’den sonraki süreçte, bakımının zorluğu nedeniyle o küçük otobüs elden çıkarıldı.
Şimdi ise…
CHP Osmangazi İlçe Başkanı İsmet Karaca ve yönetimi 20 yıl aradan sonra partiyi ikinci kez araç sahibi yapan adımı attılar.
Çünkü…
CHP Osmangazi’nin artık yepyeni bir parti minibüsü var. O da, imece yöntemiyle satın alındı.
Maliyeti ve minibüsün satın alınış öyküsünü Karaca dün anlatırken, “Osmangazi İlçe olarak yaptığımız mahalle çalışmaları sırasında bir minibüse ihtiyaç duyduk. Bu aracın partimizin tüm faaliyetleri için kullanılabileceğini de gördük” diye söze başladı ve şunu söyledi:
“407 kişi bir araya geldi. Bu kişilerin arasında 5 lira veren de var, 5 bin lira katkı sağlayan da. Herkes maddi gücü değerince, elinden gelen kadarını ortaya koydu ve gerçek bir imeceyle minibüsü partiye kazandırdık.”
56 bin 500 liraya satın alınan CHP minibüsü için Osmangazi İlçe Başkanı İsmet Karaca şu bilgiyi özellikle ekledi:
“Minibüsümüzün üstünde İsmet İnönü’nün ‘Namuslular; en az namussuzlar kadar cesur olmalıdır’ sözüyle Cumhuriyet Halk Partisi Osmangazi İlçe Başkanlığı ibaresi yer alıyor. Henüz giydirme yapmadık. Giydirme yapıldığında, Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun posteriyle birlikte sloganlar da yer alacak.”
Böylece…
CHP’deki ilçe örgütleri arasında araba sahibi tek ilçe Osmangazi oldu. Karaca da, Kömbe’den 20 yıl sonra partiye araç kazandıran başkan sıfatı kazandı.