Ahıska Türkü 6 yaşındaki Nezaket’in kanserle zor savaşı

Ruşen Alioğlu türlü zorlukları aşıp Türkiye’ye gelmiş ve Bursa’da yaşıyor. Üstelik, Pınarbaşı’nda bulunan Kestanelik Meydan Camii’nin imamlığını yapıyor.
Şu sıralarda büyük bir çaresizlik içinde. Üzüntüsü büyük.
Çünkü…
Göç etmek zorunda kaldıkları için parçalanan ailesinin Azerbaycan’da yaşayan bölümünden olan ablasının 6 yaşındaki kızı Nezaket Ahmedova hastalanmış. Tedavi ettirmek üzere Bursa’ya getirtmiş. Ne var ki doktorlar acı teşhisi koymuşlar:
İleri derecede lösemi, yani kan kanseri.
Bunun üzerine…
Küçük Nezaket hemen Tıp Fakültesi hastanesindeki Çocuk Hematoloji yoğun bakımına yatırılıp tedavisine başlanmış.
Sorun da tam bu noktada çıkmış:
Kan kanseri tedavisi gören, dahası acilen yoğun kemoterapi seanslarına başlanan 6 yaşındaki Nezaket’in sosyal güvencesi yok. Ahıska Türkü olarak parçalanmış binlerce aileden birinin çocuğu. Ailenin bir parçası Azerbaycan’da yaşıyor, bir parçası Bursa’ya ulaşmayı başarmış.
Kestanelik Meydan Camii İmamı olan dayısı Ruşen Alioğlu da çaresiz.
Çaresizliği, kan kanseri tedavisinin hayli ciddi bir para gerektirmesi nedeniyle çok daha büyük. Türk vatandaşı olamadığı için Nezaket’in sosyal güvencesi yok. O nedenle ilaçlarını alabilecek maddi imkan yok.
Ruşen Hoca bir yandan Nezaket’in başında beklerken bir yandan çaresizlik içinde çırpınıyor. Elinden dua etmekten başka bir şey gelmiyor. Şifa dilemek kadar, Nezaket’e uzanacak hayırsever elleri için de dua ediyor.