Budo’dan sürpriz adım: Avşa ve Tekirdağ seferleri başlıyor

Gerçi… Zaman zaman gündeme geldi ama Bursa’ya ait deniz otobüsleriyle İstanbul ulaşımı düşünce ve tartışma aşamasının ötesine geçmemişti.
Ta ki…
Geçen yıl İDO’nun fiyat politikaları ve keyfiliğe yönelen uygulamalarına Bursa yolcusunun tepki göstermesine dek.
Bursa kamuoyundan yükselen tepki üzerine Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe kararanı verip Mudanya-Kabataş arasında Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne ait deniz otobüsleriyle yolcu taşımak için harekete geçti.
İlk etapta iki gemi satın alındı, 24 Ocak 2013 günü de Mudanya’dan Kabataş’a ilk sefer yapıldı.
Böylece…
Burgaz-Yenikapı arasında hızlı feribot, Burgaz-Kabataş arasında deniz otobüsü çalıştıran İDO ile, Mudanya-Kabataş hattında yolcu taşımaya başlayan Budo arasında tatlı bir rekabet oluştu.
Budo öylesine ilgi gördü ki, Başkan Altepe deniz kenarındaki çok sayıda il ve ilçeden “Bizi de İstanbul’a götürün” çağrısı aldı.
Budo da kısa sürede denizdeki efsane haline geldi. 24 Ocak’tan bu yana taşıdığı yolcu sayısının 250 bini aşması da gördüğü ilgiyi sergiliyor.
Geçenlerde…
Olay Gazetesi Genel Yayın Müdürü Engin Özpınar ve Olay Televizyonu Genel Yayın Müdürü İsmail Öztat büyüklerimizle birlikte Dobruca’daki sosyal tesiste sohbet ettiğimiz Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile sohbet ettik.
Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Seyfettin Avşar, AK Parti eski İl Başkanı Nagip Vardar ve BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Cüneyt Şener’in de katıldıkları, teravih sonrasından sahura kadar süren sohbette Altepe yeni bir gelişmeyi açıkladı:
“3 gemimiz var. İkisi sürekli sefer yapıyor, biri acil durumlar için yedekte. Hong Kong’dan bir gemi daha aldık. Budo’nun dördüncü gemisi tersaneye geldi ve bakımı yapılıyor.”
Sonra da bombayı patlattı:
“Önümüzdeki haftadan itibaren Mudanya’dan Avşa Adası ve Tekirdağ seferlerine başlıyoruz.”
Özellikle yaz sezonunda Bursalı tatilcilerin çok tercih ettikleri Avşa Adası’na yapılacak Budo seferlerinin bölgeye hareket getireceğini düşünen Altepe için Tekirdağ seferlerinin ayrı bir anlamı var.
Dediği şu:
“Bursa’dan Balkan ülkelerine her gün otobüsler kalkıyor. Bu otobüsler Körfez’i aşıp İstanbul’dan geçiyorlar. Budo’nun Tekirdağ seferi sayesinde bu yolculuk bitti. Artık Mudanya’dan binip Tekirdağ’da inecekler ve oradan öteye otobüsle devam edecekler. Yani İstanbul devre dışı kalacak.”
İzlenimimiz o ki…
Başkan Altepe’nin kafasında yeni sürprizler var. Galiba, yakında onları da patlatacak.

Armutlu’ya İDO izin vermedi

Aslında… Bursa-İstanbul deniz taşımacılığında iki önemli nokta var. Bunlardan biri İstanbul Kadıköy ve hem Budo, hem de İDO bazı seferlerinde Kadıköy İskelesi’ne uğruyorlar.
İkinci önemli nokta olan Armutlu yolcusunu İDO taşıyor.
Avşa ve Tekirdağ hamlesiyle ulaşım ağını genişleten Budo bir de Armutlu’yu eklemek istedi. Fakat, İDO izin vermediği için Budo programına Armutlu alınamadı.