Kanserle savaş için önce “farkında olmak” gerekiyor!

Son günlerde cadde kenarlarındaki bilbordlarda bir afiş var. İbrahim Sadri, Bedirhan Gökçe, Mustafa Armağan, Ali Bulaç gibi yazar ve şairlerin fotoğraflarının yer aldığı bu afişler “Gerçekten Farkında Mıyız?” diye soruyor.
Farkına varmamız istenen ise, kanser hastalığı.
Pek çoğumuz, çevremizdeki kanser hastalarının ve kanser hastalığı türlerinin son yıllarda çok arttığının farkında. Fakat çevremiz için yaşadığımız farkındalık ne yazık ki kendimiz için kansere karşı bilinçlilik noktasında pek yerini bulmuyor.
İşte…
Bu uyarı görevini, daha doğrusu kansere karşı bilinçlendirme sorumluluğunu da yıllardır kanserle savaş ve kanserli hastalarla dayanışma anlamında faaliyet gösteren ONKODAY üstleniyor.
Üstelik…
Hem destek sağlamak, hem de kanserin ne kadar tehlikeli ve sinsi bir hastalık olduğunu anlatabilmek için ünlü sanatçılarla dev bir konser düzenledi.
Meslektaşımız Adnan Baştopçu’nun da vurguladığı gibi; Yeşim Salkım ve Atilla Saral’ın sunacakları, Onur Akın, Grup Gündoğarken, Yonca Lodi, Öykü Gürman gibi sanatçıların şarkılar-türküler söyleyecekleri, Anadolu Ateşi grubunun danslar sergileyeceği, Doğa Koleji Korosu’nun da sahne alacağı bu konser sanki küçük çaplı bir festival özelliğinde.
26 Temmuz 2013 Cuma akşamı Kültürpark Açık Hava Tiyatrosu’nda saat 21.30’da başlayacak konsere siz de bilet alıp kanserin farkında olduğunuzu gösterin ve kanserle savaşa destek olun.