Dr. İsmail Fakı adını yaşatma önerisine büyük destek

Elektronik posta kutumuza ve cep telefonumuza gelen mesajları okudukça, arayan dostları dinledikçe Dr. İsmail Fakı adına gurur duyduk.
Bursa’ya hizmet edene Bursa’nın insanlarının sahip çıktıklarını bir kez daha gördük. Dr. İsmail Fakı’nın adının öncelikle kurucusu olduğu Bursa Göğüs Hastalıkları Hastanesi’ne ya da bir sağlık tesisine verilmesi önerisine verilmen desteği önemsedik.
Gelen çok sayıda mesaj arasından ikisini bu sütunlarda paylaşmak istiyoruz.
İlki…
AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin’e ait:
“Allah korkusuyla dolu Dr. İsmail Fakı’nın adının sizin ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Sayın Faruk Çelik’in önerdiği şekilde bir hastanemize verilerek yaşatılması, gelecek nesillere örnek olması açısından çok uygun olur. İsmail Abi herkesin hizmetine koşan ve insana değer veren mümtaz bir insandı.”
Diğer mesaj…
Bir dönem Bursa’nın gençlik liderlerinden olan ve cenaze için Ankara’dan gelen Efendi Barutçu’dan geldi:
“Ahde vefa imandandır. Doktor İsmail Fakı Bey gibi değerli bir hekim ve gönül adamının isminin yaşatılması ve örnek ahlakının, şahsiyetinin gelecek nesillere de tanıtılması, hatıralarının canlı tutulması için yapılacak birçok hizmetler vardır. Amma evvel emirde kurucusu olduğu ve uzun yıllar başhekimliğini yaptığı Bursa Göğüs Hastalıkları Hastanesi’ne merhumun isminin verilmesi güzel ve hayırlı bir başlangıç olacaktır inancındayız.”