Necati Şahin 2 bin 500 sayfalık rapor ve 5 klasörle CHP’ye geldi ve aday gibi açıklama yaptı

Necati Şahin’in aday adaylığı başvurusu öncesinde CHP İl Başkanlığı toplantı salonuna oturduğumuzda, iki genç kucaklarında 5 klasör ile içeri girdi.
O klasörlerde ne olduğunu da CHP İl Başkanı Metin Çelik açıkladı:
“Necati Bey her dakika Bursa için düşünen ve proje üreten biri. Bu 5 klasörde de Bursa için hazırladığı 2 bin 500 sayfalık rapor var.”
Toplantıda…
Dikkat çeken noktaların ilki şu: Konuşmalar süresince Çelik özellikle “Aday adayımız” ifadesini kullandı. Şahin ise kendisini aday olarak tanımladı.
Yani…
Yaptığı görüşmeler nedeniyle aday adaylığı aşamasını geçtiğini ve aday olarak geldiği mesajını özellikle vurguladı.
Bununla birlikte…
CHP içinde daha ilk günden “Necati Şahin’in solculuğu” polemiği başladığı anlaşılıyor.
Bunu…
İl Başkanı Çelik sunuşunda “Necati Beyin CHP aday adaylığını bazı çevreler yadırgıyorlar, ama cumhuriyetin temel ilkeleriyle çatışmayan, Atatürk ilkelerini kabul eden herkese bu çatı altında yer var. Buna uyan herkesi CHP’de siyaset yapmaya davet ediyorum” ifadeleriyle geniş bir çerçeve çizdi.
Yanı sıra…
Şahin de konuşmasında, adı arayış sürecinde Büyükşehir aday adayı olarak da geçen Dr. Ceyhun İrgil’e atıfta bulunarak “Sevgili dostum Ceyhun İrgil’in bir deyişi var. ‘Başkasının derdiyle dertlenen, kentin derdiyle dertlenen herkes solcudur’  diyor. Öyleyse Necati Şahin de solcudur” dedi ve kendisine yönelik tartışmayı, bugüne kadar benimsediği siyasi görüşle çatışmadan farklı bir platforma oturttu.
Gerçi…
Aday adaylığı başvurusu için biraz uzun konuşma oldu ama Şahin’le ilk kez tanışan CHP’liler açısından konuşma performansı etkileyiciydi. Zaten konuşma bittiğinde salondaki CHP’lilerin gözlerinde “İyi konuşan bir adayımız oldu” izlenimi vardı.
Bu arada…
Şahin’in konuşmasında, “kendisinin CHP’ye kazandırılması” konusunda iki kişiye teşekkür etmesi dikkat çekti. Bunlardan biri İl Başkanı Metin Çelik, diğeri Parti Meclisi Yedek Üyesi Ertuğrul Kaplan’dı.
Büyükşehir icraatlarına yönelik ilk muhalefet değerlendirmelerini yaptıktan sonra konuşmasını “Değişim geliyor, kimse durduramaz. O sene bu sene” diyerek bitirdi.