Aday tanıtımı toplantısında Atatürk Spor Salonu taştı, Kılıçdaroğlu coştu ve CHP’ye “inanç” geldi

Açıkça söylemek gerekirse… CHP aday tanıtımını Merinos’ta akşam yerine öğle saati Atatürk Spor Salonu’nda yapmaya, üstelik Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun da toplantıya iki saatliğine katılacağı açıklandığında “riskli bir durum” olarak görmüştük.
Çünkü…
Hafta içinde, öğle saatinde iki saatlik bir toplantı için insanları spor salonuna toplayabilmek çok da kolay değil.
Fakat…
Dün gördük ki, Bursa’nın emektar Atatürk Spor Salonu doldu ve taştı. 17 ilçeden CHP tabanı akıp geldi. CHP gibi partilerde böyle atmosferler önemli.
Dahası…
Salondaki kuru kalabalık da değildi. Seçime giden bir partiye umut verecek ölçüde coşkulu atmosfer yaşandı dün.
Bu noktada…
Başta CHP İl Başkanı Metin Çelik olmak üzere, CHP örgütünü kutlamak gerekiyor. Olumsuz gibi görünen bir tabloyu seçim için inanç yansıtan bir fotoğrafa dönüştürdüler.
Ayrıca…
3 ay önce görevden alınmış olmalarına karşın Fatih Söylemez liderliğindeki Gençlik Kolları da süslemeden düzene kadar iyi bir çalışma sergilediler.
Gördük ki…
CHP böylesine coşkulu ortamları özlemiş.
Kılıçdaroğlu da bir öğle vakti Atatürk Spor Salonu’ndan taşan coşkulu kalabalığı görünce aynı coşkuyu konuşmasına yansıttı ve Başbakan Erdoğan’a yönelik konuşmasında coştu.
Ne var ki…
Saatlerce bekleyenler için Kılıçdaroğlu’nun tamı tamına 27 dakika süren konuşması çok kısa geldi.
Bununla birlikte…
CHP liderinin konuşmasında bir bütünlük yok. Kuşku yok ki metne bağlı olmadan konuşuyor ve o anda aklına gelen konuda düşüncelerini söylüyor.
Nitekim…
Boşluk verdiği bir an salondan yükselen “Ergenekon’u da anlat” isteği üzerine “Anlatayım” diye başladı, fakat ikinci cümleden sonra söz başka yöne kaydı.
İfadelerini sertleştirdiği bir anda da konuşmasını elektrik kesilir gibi aniden bitirdi.
Bunlar hitabet tekniği ile ilgili konular olduğu için tartışmaya açık elbette.
Yanı sıra…
Kılıçdaroğlu’nun “hırsızlık” üzerine kurgulu ifadeleri ve salona yansıyan tezahüratlar, seçim kampanyasının ne denli sert geçeceğini de gösterdi.
Böylesine gerilimli bir süreçten sertleşen seçim kampanyasına geçişin nasıl sonuçlanacağını da zaman gösterir.