Ankara Yolu’nda Mezitler’in alternatifi Yenişehir’den geliyor

Bursa’nın başta başkent olmak üzere Anadolu’ya karayoluyla tek bir bağlantısı var: Ankara Yolu. O da, İnegöl ile Bozüyük arasındaki Mezitler Vadisi’nden geçiyor.
Gerçi…
Mezitler artık eskisi gibi kâbus değil. Duble yol bitti, tüneller yapıldı ve kar yağınca kapanmaktan kurtarıldı.
Ancak…
Allah korusun, bir doğal felaket yaşanır da Mezitler kapanırsa Bursa’nın Anadolu’yla karayolu bağlantısı kesilir.
Aslında…
Halen kullanılan ve Yenişehir’den Bilecik’e bağlanan bir yol var. Fakat bugünkü durumu, şehirlerarası trafiği kaldıracak düzeyde değil.
İşte…
Ulaşım bağlantısı açısından bu riski gidermek üzere Karayolları’nın başlattığı çalışmayı dün AK Parti Bursa Milletvekili ve TBMM Plan-Bütçe Komisyonu Üyesi Hüseyin Şahin’den öğrendik.
Söze…
“Mezitler riskine karşı Ankara Yolu’na alternatif olarak Yenişehir-Bilecik yolu yapılıyor” diyerek başlayan Şahin şunu söyledi:
“Çok yakında Anadolu Otoyolu da yapıldığında, Ankara ve Anadolu ulaşımı için 3 alternatifimiz olacak: Mezitler’den geçen mevcut yol, yapımına başlanacak olan Bilecik Yolu ve gündemdeki otoyol… Bu da Bursa’yı ulaşım açısından rahatlatacak.”
Ardından…
Yol hakkında şu bilgileri verdi:
“Bursa-Yenişehir arası duble yol olarak tamamlanmıştı. Şimdi Yenişehir-Bilecik arasının da duble yol olması için Karayolları tarafından 13 Şubat’ta ihale yapılacak.”
Küçük bir ayrıntı verdi:
“Yol 37 kilometre. Fakat 7 kilometrelik bölümü daha önce yapılmıştı. Şimdi kalan bölümü Yenişehir Güney Çevre Yolu ile birlikte ihale ediliyor. Böylece, daha önce yapılan Kuzey Çevre Yolu ile birlikte Yenişehir tam anlamıyla sarılmış olacak.”
Sonrasında…
Yine Yenişehir’i merkez alan iki yol çalışması ile ilgili olarak iki gelişmeyi açıkladı:
Bir…
“İznik-Yenişehir yolunun ihalesi yapıldı. Bu hafta ya da önümüzdeki hafta törenle yol yapımı başlayabilir.”
İki…
“İnegöl-Yenişehir yolunun İnegöl’den sonraki 6 kilometrelik bölümü, yani 2. Sanayi Bölgesi’ne kadar olan bölümü duble yol oluyor. Sonrasında 12 metre genişliğinde yeni bir yol yapılacak.”
Şunu da ekledi:
“Yeni yapılacak yolda bazı güzergâh değişiklikleri var. Köy giriş-çıkışları da düzenleniyor.”
Hedefi açıkladı:
“Öyle sanıyorum ki, seçimden önce bu yolun yapımına başlanır.”