Ahmedinejad, Erbakan Vakfı’nın açılışı için Bursa’ya gelir mi?

Milli Görüş’ün kurucusu Prof. Dr. Necmettin Erbakan 3 yıl önce yaşamını yitirdi, ama adı ve misyonu yaşıyor.
Nitekim…
O’nu yaşatmak için kurulan ve oğlu Fatih Erbakan’ın genel başkanı olduğu Erbakan Vakfı bu yoldaki çalışmalarını sürdürürken ülke genelinde de teşkilatlarını kuruyor.
Bu kapsamda…
Erbakan Vakfı Bursa Şubesi’nin yarın açılışı var. Ulubatlı Hasan Bulvarı üzerinde yeni açılan otelin yanındaki 4 katlı bina vakıf çalışmaları için kiralandı. Binanın yarın saat 16.00’da açılışı yapılacak. Akşam da saat 20.00’de Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nin Osman Gazi Salonu’nda konferans var.
Dün…
Erbakan Vakfı Bursa Şubesi Başkanı Naim Öztürk ile Erbakan ailesini temsil eden Orhan Altınöz ziyaretimize gelip davetiye getirdiler.
Ziyaret sırasında…
“Biz bir yardım vakfı değiliz. Siyasal, sosyal ve ekonomik araştırmalar yapıp politikalar üreten düşünce kuruluşuyuz” diyen Şube Başkanı Öztürk, ilmi çalışmalara ağırlık vereceklerini söyledi.
Binanın bir katı da kadın kolları çalışmalarına ayrılacak. Ayrıca eğitim çalışmaları ve konferanslarla Erbakan Vakfı Bursa Şubesi sürekli faaliyet gösterecek.
Zaten…
Vakıf şu anda 9 ilçede teşkilatını kurmuş durumda. İznik, Yenişehir, Kestel, İnegöl, Gürsu, Osmangazi, Yıldırım, Mudanya, Orhangazi şubeleri çalışmaya başladılar.
Dün…
Davetiyedeki “sürpriz katılımcılar eşliğinde” ifadesi dikkatimizi çekince Orhan Altınöz ve Naim Öztürk şu bilgiyi verdiler:
“Vakfın Ankara’daki açılışına Endonezya eski Başkanı Habibi gelmişti. Bursa açılışı için İran eski Cumhurbaşkanı Ahmedinejad’ı davet ettik.”
İlgimizin arttığını fark edince de şunu eklediler:
“İran’dan Sayın Ahmedinejad’ın iyi niyetlerini sunduğu ve çok memnun olduğu bilgisi geldi. Ancak kesin kararı için cevap bekliyoruz.”
Bu arada…
Vakıf adına, Ahmedinejad’ın Bursa’ya ulaşım ve konaklama programı da İran’a gönderildi.
Yarınki açılışa başta milletvekilleri ve siyasi partilerin temsilcileri olmak üzere Bursa protokolu olarak hazırlanan listedeki 520 isme de davetiye ulaştırıldı.