Doğalgazı tek o dağıtıyor, ama “Abone bize muhtaç” demiyor!

Artık dünyayla entegre yaşıyoruz. Kabuğumuza çekilip işimizi babadan kalma yöntemlerle ilerletebilmek bir yana, bu şekilde ayakta kalabilmek bile mümkün değil.
O bakımdan…
Şirketlerin, işletmelerin, kurumların çalışmalarını uluslararası kriterlere göre inceleyip verimlilik ölçümleri yapan, ortaya çıkan kurallara göre de yönetim anlayışı gelişmesini sağlayan çok önemli kurumlar var.
O kurumların çalışma yöntemleri ve ortaya koydukları raporlar işin tekniği olarak değerlendirilebilir.
Fakat…
Kentlerde yaşayanların tümünü ilgilendiren konularda muhatap firma özelliğinde olan kurum ya da işletmeler için tek bir ölçü var: Vatandaş memnuniyeti.
Nitekim…
Aralarında yerel yönetimi oluşturan belediyelerin de yer aldığı işletmeler, ya da kurumlar çalışmalarında vatandaş memnuniyetini daima ön planda tutuyorlar.
Zaten…
Bunu başaranlar da ayakta kalıp büyümelerini sürdürebiliyor.
Örneğin…
Bursa’da doğalgaz dağıtımında tek firma pozisyonu nedeniyle rakipsiz ya da alternatifsiz olan Bursagaz’ın attığı her adımda müşteri memnuniyetini her şeyden önde tuttuğunu biliyoruz.
Bunu da…
Bursagaz Kurumsal İletişim Yöneticisi Dilek Kiper’le zaman zaman yaptığımız sohbetlerden biliyoruz. Yine, Abone Şefi Çetin Sabırlı’nın sorun çözebilme heyecanını her fırsatta görüyoruz.
Dün…
Bursagaz Genel Müdürü Ahmet Hakan Tola’nın Türkiye’de ilk kez bir enerji firması tarafından alınan sürdürülebilirlik belgesi tanıtımında yaptığı konuşmayı dinlerken, aklımızdan bunlar geçti.
Doğalgaz dağıtımında tek olmalarına karşın “Abone bize muhtaç” zihniyetini hiç sergilemiyorlar ve aboneye daha yakın olabilmek için her dakika dikkat kesiliyorlar.
Bize göre Bursagaz’ın farkı bu. Zaten uluslararası değerlendirmeler de bunu ortaya koyuyor.