AK Parti Bursa, Erdoğan için 64 kişiyle bugün Ankara’ya çıkarma yapıyor

Hafta sonuna kadar temkinli bir tavır sergileniyordu. O temkinli tavır da, Abdullah Gül’ün ikinci dönemi için cumhurbaşkanı adayı olup olmayacağını kendi ağzından açıklamamasından kaynaklanıyordu.
Gerçi…
Tüm işaretler Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 10 Aralık’ta ilk tur oylaması yapılacak seçimde AK Parti’nin cumhurbaşkanı adayı olacağını gösteriyordu. Ama işaretlere ve AK Parti yöneticileriyle kimi bakanların açıklamalarına karşın özellikle Başbakan Erdoğan özellikle “Bakarsınız ters köşe yaparız” diyerek sürpriz olasılığını açık tutuyordu.
O bekleyiş pazar günü sona erdi.
Huber Köşkü’nde Erdoğan ile görüşmesi öncesi gazetecilerin sorularını cevaplayan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül aday olmayacağını açıkladı.
Böylece…
Kimi gazetelerin manşetlerinden de anlaşılacağı gibi, AK Parti Genel Merkezi’nde rahatlama ortaya çıktı.
Nitekim…
Geçen hafta yapılan adaylık açıklama programına, pazar gününden itibaren coşku katıldı.
Aslında…
Ankara’da yarın iki ayrı toplantı organizasyonu var.
Biri…
Her hafta yapılan AK Parti’nin Meclis Grubu toplantısı.
Beklenen o ki…
Erdoğan bu toplantıda AK Parti milletvekillerine son kez seslenecek. Muhtemelen de veda edecek.
Ardından…
Yani saat 14.00’te bu kez Ankara Ticaret Odası salonunda çok geniş katılımlı bir toplantı düzenlendi. Hatta, toplantıda izdiham yaşanacağını şimdiden söylemek mümkün.
Çünkü…
AK Parti’nin cumhurbaşkanı adayının açıklanacağı bu organizasyon için 81 ildeki tüm teşkilatlardan tam 4 bin kişi bugün Ankara’ya çağırıldı.
Yapılan davete göre…
İl milletvekilleri, eski milletvekilleri, il ve ilçe başkanları, Büyükşehir ve ilçe belediye başkanları, İl Kadın ve İl Gençlik kolu başkanlarıyla kurultay delegeleri bugün Ankara’da olacaklar. Büyükşehir Belediye Meclisi Birinci Başkanvekili Atilla Ödünç de davet edildi.
Liste Bursa’dan 64 kişiyi kapsıyor.
Gerçi…
AK Parti Bursa İl Başkanlığı katılımcıları yolculuk için serbest bıraktı. Fakat toplu gitmek isteyenler için sabah saat 05.00’te İl Başkanlığı önünden otobüs kalkacak.