Amerika’dan dil öğrenmek için Bursa’ya geldiler ve Bursaspor taraftarı oldular!

Bu sütunların okurları anımsayacaklardır… Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanlığı Eğitim ve Kültür Dairesi ve Tömer işbirliğiyle gerçekleştirilen Kritik Diller Bursu kapsamında her yıl bir grup Amerikalı yüksek lisans öğrencisi geliyor.
Proje…
Dil eğitiminin, anadilinin konuşulduğu yerde öğrenilmesini hedefliyor.
Bu kapsamda…
Amerika’dan bu yıl 40 üniversite öğrencisi ailelere konuk olup dil öğrenmek için Türkiye’ye geldi. Öğrencilerin 20’si Ankara’da. 20 öğrenciyi de Ankara Üniversitesi’nin Türkçe ve Yabancı Dil Uygulama ve Araştırma Merkezi Bursa Şubesi, yani Tömer Bursa Şubesi konuk ediyor.
Öğrenciler…
Dil eğitiminin yanında ekstra etkinlik adı altında Türk kültürünü öğrenme amaçlı gezilere ve değişik yerlerdeki özel etkinliklere katılıyorlar.
Nitekim…
Bursa’da siyaset ve yerel basın ilişkileri üzerine sohbet etmek üzere ziyaretimize geldiler, çok zor sorularla terlettiler.
İşte…
Bu öğrencilere Bursa’da adeta şemsiye gibi kol-kanat geren Mesut Ege Demirtaş, geçen hafta bir özel etkinlik daha planladı ve Amerikalı öğrencileri maça götürdü.
Bursaspor’un geçen hafta Gürcistan’ın Chikhura takımıyla Atatürk Stadı’nda oynadığı ve 0-0 berabere kaldığı UEFA Avrupa Ligi 2. Ön Eleme Turu maçını büyük bir heyecanla izleyen Amerikalı öğrenciler, Bursaspor forması giyip statta anı fotoğrafları çektirdiler.
Maç sonrası sosyal medyada Facebook ve Instagram sayfalarında yaptıkları paylaşımlarla da kendilerini Bursasporlu ilan ettiler.