Arınç’ın tahmini: Başbakan ilk turda, yüzde 54’le seçilir!

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç 3 yıldır Bursa Milletvekili olarak parlamentoda. Bir yandan hükümet çalışmaları, diğer yandan hükümeti temsil görevleri yoğunluğuna karşın Bursa’daki programlara da sık sık katılmaya özen gösteriyor.
Gelişlerinde…
Törenlerdeki konuşmaların yanında basın toplantıları da yapıyor, düşüncelerini paylaşıyor. Daha kalabalık salonlarda gazetecilerin sorularını cevaplıyor.
Geleneğini…
Ankara’da önceki akşam Bursa Evi’nde gerçekleştirilen ve Büyük Bursa Buluşması olarak adlandırılan Bursa iftarı sonrasında da sürdürdü.
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve Bursa’dan iftar için Ankara’ya giden bir grup gazeteciyle iftar sonrası sohbeti yaptı.
Masada…
Gazeteciler ve Arınç dışında Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de vardı.
Bursa’dan 400 kilometre uzakta, Ankara Kalesi’nin zirvesindeki Bursa Evi’nde Bursa’yı konuştuk.
Örneğin…
Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili saha gözlemleri ve izlenimler dile getirildi.
Ankara’da bulunduğumuz çarşamba günü  Bursa’ya gelen Cumhurbaşkanı Adayı ve HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş da sohbetin bir bölümünü oluşturdu.
Özellikle…
Demirtaş’ın Emek’te miting yapıyor olmasını çok önemsedi ve “Neden Emek?” diye sordu. Biz de Demirtaş Gönüllüleri olarak Bursa programını hazırlayanlardan aldığımız bilgileri aktardık.
Demirtaş’ın genellikle Kürt kökenli nüfusun yoğun olduğu mahalleler yerine daha karma nüfus yapısına sahip bir bölgeye yönelmesini dikkat çekici buldu.
Yorumu şu oldu:
“Emek çok canlı ve insanları coşkulu bir yer. Orada ben de nokta mitingi yaptım. Topluluk öyle coşkuluydu ki, birkaç cümle arka arkaya söylemek güç oluyordu. Selahattin Demirtaş için tesadüfen seçilmediği belli.”
Gördük ki…
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, çarşamba günü Bursa’dan geçen Demirtaş’ın cumhurbaşkanı adaylığını Kürt kökenliler adına önemsiyor, sol/sosyalist yapıların HDP’de buluşmasını siyasi alternatif görüyor, ama sonuç için etkili olacaklarını düşünmüyor.
Arkadaşlarımızdan gelen “Tayyip Bey yüzde kaç oy alır?” sorusuna ise net bir cevap verdi:
“Ben Sayın Başbakanımızın yüzde 54 oyla birinci turda seçileceğini düşünüyorum. Beklentim böyle.”
Anketleri merak edince, onu da açıkladı:
“Anketler de benim düşüncemden farklı değil. Yüzde 54’e kadar gelenler var.”