Çatı aday için Buttim’de 10 bin kişilik iftar ve 2 alternatifli program

Aslında… Bugüne kadar uzlaşma kültürü edinemeyen siyasetimiz için CHP ve MHP’nin oluşturdukları, DP, DSP, BTP’nin katıldıkları cumhurbaşkanlığı seçimi çatı aday buluşması, gelecek için önemli.
Fakat…
İşin içinde söz sahibi kişi sayısı çoğalınca, karar alabilmek güçleştiği gibi program yapabilmek de çok zor hale geliyor.
Nitekim…
Çatı Aday olarak kamuoyu önüne çıkan Ekmeleddin İhsanoğlu yurt gezileri kapsamında 12 Temmuz Cumartesi günü Bursa’da olacak.
Ne var ki…
Ankara’da İhsanoğlu’nun programını hazırlayanlar henüz net bir program yapamadıkları için Bursa’da da net bir program ortaya çıkamıyor.
Örneğin…
İhsanoğlu’nun cumartesi günü Bursa’ya kaçta geleceği belli değil. Yalnızca iki alternatif söz konusu. Ya deniz yoluyla Mudanya üzerinden, ya da hava yoluyla Yenişehir üzerinden gelecek.
O nedenle…
Bursa’daki program taslağı da iki alternatifli olarak hazırlandı.
Buna göre…
İhsanoğlu deniz yoluyla gelirse Mudanya’da önce Mütareke Binası’na götürülecek. Sonra da merkezde Osman Gazi ve Orhan Gazi türbeleriyle Atatürk Köşkü’nü ziyaret edip Kapalıçarşı’ya gidecek.
Eğer…
Hava yoluyla gelirse, Yenişehir’den Yeşil Türbe’ye gelecek. Sonrasında Hüdavendigar Köşkü ve Osman Gazi ile Orhan Gazi türbelerini ziyaret edip Kapalıçarşı turu yapacak.
Bunlar programın kesinleşmeyen etapları. Kesinleşen bölümde, akşam Buttim bahçesinde 10 bin kişilik iftar yemeği var. İhsanoğlu da iftarda söz alıp kısa bir konuşma yapacak.
Yanı sıra…
İftar öncesi Buttim’in 500 kişilik konferans salonunda sivil toplum örgütü başkanlarıyla bir araya gelecek.
Bu arada…
CHP İl Başkanı Metin Çelik, taslak programı görüşmek üzere MHP, DP, DSP, BTP il başkanlarını dün akşam için toplantıya davet etti.