Davet Bülent Arınç’tan… Ankara’da büyük Bursa buluşması iftarı

Siyasetin dilinde yeni Türkiye hedefi var. Polemiklerin yerini kucaklaşma ve bütünleşme vaatleri aldı. Bunlar seçim yarışında düşük tansiyonlu rekabet habercisi olarak algılanıyor.
Aslında…
Buluşma, bütünleşme, kaynaşma gibi toplumsal hedefler için son derece elverişli bir süreçteyiz. Çünkü, ramazan ayının manevi havası bu duyguları kendiliğinden öne çıkarıyor.
Her akşam değişik kurumların ve belediyelerin düzenledikleri iftarlar da bu tür birliktelikleri sağlıyor ve bütünleşme yolunda zemin oluşturuyor.
İşte…
Bursa’nın değişik kesimlerini bir araya getirecek büyük bir organizasyon da şu sıralarda Ankara’da hazırlanıyor.
Buna göre…
Ankara’daki Bursa Evi’nde geniş katılımlı bir Bursa iftarı planlandı. Daha doğrusu, Ankara’da büyük Bursa buluşması için özel bir iftar organizasyonu yapıldı.
Davet sahibi Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç.
Davetliler arasında…
Bursa’nın siyasetçisi olarak yerini koruyan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik geliyor, tüm Bursa milletvekilleri de davetli.
Yani…
AK Parti, CHP ve MHP’nin Bursa milletvekilleri Haziran 2011’deki seçimden sonra ilk kez Ankara Kalesi’daki Bursa Evi’nde iftarda buluşacaklar.
Listenin Bursa ayağı ilk sırasında Vali Münir Karaloğlu yer alıyor.
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve tüm belediye başkanları, BTSO Başkanı İbrahim Burkay, kurumların yöneticileri de davetli.
Yanı sıra…
Bu büyük buluşma, Ankara’da görev yapan Bursalı bürokratları da bir araya getirecek.
Toplamda 250 kişiyi bulması beklenen iftar, 16 Temmuz Çarşamba akşamı Ankara Kalesi’ndeki Bursa Evi’nde Arınç’ın evsahipliğinde gerçekleşecek.