Meclis’te rekor: Milletvekilleri 8 saat sordu, Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin sorulara tek tek cevap verdi

İlginç bir süreçten geçiyoruz… Gündemin hem harareti çok yüksek, hem yapılması gerekenler anlamında yoğunluğu çok fazla.
Nitekim…
Bir yandan cumhurbaşkanı seçimine hazırlık yapılırken, diğer yandan TBMM yeni yasalar çıkarmak üzere harıl parıl çalışıyor.
Şu sıralar fazla mesai yapar gibi en çok çalışanın da TBMM Plan Bütçe Komisyonu olduğunu özellikle vurgulamak gerekiyor.
Orada da…
Komisyonun kendi yoğunluğu yanında, AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin dünkü toplantılarda özel bir yoğunluk üstlendi.
Çünkü…
Şahin’in ilk imzayı attığı ve teklif sahibi olduğu, devletin vergi ve prim borcu alacaklarını yeniden yapılandıran yasanın görüşmeleri dün TBMM Plan Bütçe Komisyonu’nda başladı.
Zaten…
Plan Bütçe Komisyonu üyeleri, Meclis’in diğer komisyonlarından her zaman biraz daha fazla mesai harcıyorlar. Son 3 yıldır bu komisyonun üyesi olarak Meclis’te yoğun mesai geçiren Şahin bu kez kendi önerisi olan teklif nedeniyle daha da yoğun bir çalışma ortamına girdi.
Nitekim…
Vergi ve prim borçlarının faizlerini silip anaparaları yeniden yapılandıran 4 maddelik teklifin ilk gününde yalnızca bir madde görüşülüp geçebildi.
Nedeni şu:
İlk maddeyle ilgili görüşmelerde özellikle muhalefet partilerinin milletvekilleri sık sık soru önergeleriyle çalışmaya müdahale ettiler.
Konumu gereği…
Milletvekillerinin sorularına, teklif sahibi olarak AK Parti Bursa Milletvekili ve Plan Bütçe Komisyonu Üyesi Hüseyin Şahin cevap verdi.
İşte…
Dün öğle saatlerinde başlayan bu görüşmeler iftar saatine kadar sürdü. Daha açık söylemek gerekirse, komisyonda yasa maddeleri görüşülürken milletvekilleri tam 8 saat boyunca ilk madde üzerine sorular yönelttiler.
Şahin de bu sorulara tam 8 saat boyunca cevaplar verdi.
Böylece…
TBMM Plan Bütçe Komisyonu’nda dün yeni bir rekor kırıldı.
Konu TBMM Genel Kurulu’na geldiğinde, tartışmalar biraz daha genişleyecek ve televizyondan da yayınlandığı için göz önünde tartışılır hale gelecek.
O zaman nasıl bir tablo ortaya çıkacağı şimdiden merak konusu.