Sportif başarıda Bursa gururu: Ümit milli basketbol takımını Bursalı antrenör Avrupa Şampiyonu yaptı

Futbolda Dünya Kupası maçları ve sonrasındaki polemiklerinin gölgesinde kaldı, ama Bursa’yı da ilgilendiren bir başka uluslararası turnuva Yunanistan’ın Girit Adası’nda yapıldı.
Ne yazık ki…
NTV Spor ekranına sessiz sedasız yansıdığı için, Avrupa Ümitler Basketbol Şampiyonası maçlarını pek fazla kişi takip edemedi.
Oysa…
Türkiye erkek Ümit Milli takımı rakiplerini eze eze yenip geldiği finalde, önceki akşam İspanya’yı mükemmel bir oyunla yendi ve Avrupa Şampiyonu oldu.
Çocukların Girit’te attıkları sayılarda da, kaçırdıkları şutlarda da yerimizde duramadık. Maç boyu onlarla birlikte sevinip onlarla birlikte kahrettik.
Açıkça söylemek gerekirse, son zamanlarda izlediğimiz en mücadeleci ve heyecan dozu en yüksek maçlardan biriydi.
Sonuçta…
İspanya gibi basketbolda ekol olmuş bir ülkenin ümit milli takımını finalde bariz bir üstünlükle yenip Avrupa Şampiyonu olmak çok önemli.
O başarıda…
Bursalı bir antrenörün payının olması, hiç kuşku yok ki bizler için çok daha anlamlı ve önemli oldu.
Evet…
Basketbol Ümit Milli takımı Avrupa Şampiyonu olurken, saha kenarında baş antrenör olarak Erhan Toker görev yaptı.
Bir ara, Bursa’daki basketbol altyapı liglerini yakından takip ettiğimiz için yıllardır tanıdığımız Erhan Hoca’nın kariyerine “Ümit Milli Takımı Avrupa Şampiyonu yapan hoca” unvanı eklemesinden gurur duyduk.
Ama…
Bu başarılar kolay elde edilmiyor, yılların alın teri ve birikimi var.
Örneğin…
Kendini basketbolcu ve antrenör yetiştirmeye adayan, altyapıdan en çok oyuncu ve antrenör çıkaran basketbol emekçisi olarak adlandırabileceğimiz Cem Çağal’ın sporcusu olarak DSİ’de başladığını biliyoruz. Antrenörlüğe başlaması da yine Cem Hoca’nın yanında, ama bu kez Mako Spor Kulübü’nde oldu.
15 yıldır da Tofaş’ta antrenörlük yapıyor. Altyapı takımlarında sporcu yetiştirdikten sonra bu yıl A Takım kendisine teslim edildi ve Basketbol Ligi’ndeki maçlara Tofaş’ın başında bu sezon Erhan Toker çıkacak.

Cem Çağal’ın gururu

Cem Çağal kendini basketbola adamış bir emekçi. Hem altyapılardan en çok sporcu yetiştiren antrenör, hem de en çok antrenör yetiştiren Hoca olarak tanınıyor.
Cem Hoca ile dün konuştuğumuzda, Bursa basketbolu adına Erhan Toker’in ulaştığı başarıdan mutluydu. Hele, emek verdiği bir sporcu ve antrenörün bu başarıya ulaşmış olması onu daha da gururlandırmıştı.