Bursalı Faruk Çelik’i özlemiş: “Şehrine hoş geldin Bakanım”

Demek ki… Siyasetçi kente hizmet verdiğinde, insanların dertlerine çare bulduğunda, sorunlarının çözümüne katkı koyup kalplerde iz bıraktığında nereye giderse unutulmuyormuş.
Vatandaşın terazisi her zaman en hassas şekilde tartıp hakkını veriyormuş.
Bunları şunun için yazıyoruz:
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in tüm siyasi yaşamı Bursa’da geçti. Bursa’da okula gitti, Bursa’dan askere gitti, gençliğini Bursa’da yaşadı, Bursa’da evlendi, Bursa’da çocukları oldu, Bursa’da iş kurdu.
Bursa’da siyaset yaptı.
Üstelik…
Siyasete en aşağıdan başlayıp tırnaklarıyla kazıyarak basamakları çıktı. Yönetim kurulu üyeliği yaptı, il başkanı oldu, milletvekili seçildi, Genel Başkan Yardımcılığı üstlendi, Grup Başkanvekili olarak partisinin genel başkanını temsil etti.
Şimdi de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olarak çalışma yaşamında devrim özelliği taşıyan yasalara imza attı.
Kısacası…
Faruk Çelik siyasetle ve yaşadığı kent Bursa ile özdeşleşen bir siyasetçi.
Fakat…
Haziran 2011 genel seçiminde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından bir çeşit şark görevi verilerek AK Parti Şanlıurfa Milletvekilliği’ne tayin oldu.
Ama evi burada kaldı, annesi-babası, ailesi Bursa’da yaşamaya devam etti.
3.5 yıla yakın süredir Bursa’dan uzakta. O süreçte elbette Bursa ile ilişkisini kesmedi, her fırsatta geldi. Dostlarıyla buluştu, sohbet etti, ziyaretler yaptı.
Ne var ki…
Bunların hepsi özel ziyaret ve dost sohbeti olarak gerçekleşti.
Çünkü…
Çelik’in gidişiyle birlikte, AK Parti’de kimileri dengelerin değiştiği hesabı yaptılar ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’i yok saydılar,
Kente gelişlerinde uzak durmaya özen göstermeleri yanında, Çelik’i karşıladığı için sorgulanan teşkilat mensupları oldu.
İşte…
Böyle bir sürecin ardından, bu sütunlarda dün de vurguladığımız gibi, AK Parti İl Başkanlığı 3.5 yıl sonra ilk kez Faruk Çelik için program hazırladı.
Daha doğrusu…
Cumhurbaşkanlığı seçimi kampanyasına Bursa’da noktayı Çelik’in koyacağı bir program yapıldı.
O da dün sahaya çıktı.
Ulucami’de cuma namazı sonrası başlayan, Kapalıçarşı ve sonrasında çarşılarda devam eden ziyaret turu Bursa’nın siyasetçisi Faruk Çelik ile Bursa’nın insanlarını yaklaşık 3.5 yıl sonra bir araya getiren siyasi program oldu.
Herkes gördü ki…
Bursalılar Faruk Çelik’i çok özlemişler.
Kimi geçerken “Şehrine hoş geldin Bakanım” diye seslendi, kimi tokalaştı, kimi dokundu. Kimileri de cep telefonlarını çıkarıp, sosyal medyada paylaşmak ya da hatıra olarak saklamak üzere günün moda akımı özçekim yaptı.
Tam bir sevgi tablosu ortaya çıktı.
Kısacası…
Dün sıcak bir buluşma yaşandı.
Bugün de…
AK Parti İl Başkanlığı’nın organizasyonu ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in katılımıyla Orhan Gazi Parkı’ndan saat 15.00’te başlayıp Atatürk Stadyumu önünde sona erecek sevgi yürüyüşü var.