Faruk Çelik patladı: Bugüne kadar sustum, 10 Ağustos’tan sonra her şey konuşulur

Ankara’ya dönüşü öncesi Beşevler’deki evinin bahçesinde sohbet ettiğimiz Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’i, Haziran 2011’de Şanlıurfa’ya milletvekili olarak gidişi sonrası arkasından konuşulanlar konusunda içinin dolu olduğunu gördük.
Dedi ki:
“3 yıldır uzaktayım ve Bursa siyasetine karışmama prensibiyle hareket ettim, olup bitenleri çok da merak etmeden izledim. Bu 3 yıl içinde beni de işin içerisine karıştıran çok söylemler oldu, beni derinden üzen çok hadiseler yaşandı. Yanlış bilgilendirmeler, yanlış değerlendirmeler, yanlış ekipler, yanlış kadrolar, say sayabildiğin kadar…”
Sözün burasında…
“Ben takım oyucusuyum. Hiçbir zaman ferdi oyuncu olmadım” dedi ve kendi tavrını şu sözlerle dile getirdi:
“Partimin zarar göreceği her hangi bir husus söz konusuysa burada susmayı, kendi içime atmayı, fedakarlığı benim yapmam gerektiği şeklinde hareket ettim.”
Net bir mesaj verdi:
“Ama bu suskunluk tabii ki bir yere kadar. Biz de insanız. Bir gün gelecek tabii ki bunları ayrıntılı bir şekilde konuşacağız. Hak etmediğim değerlendirmeler, haksız isnatlar tabii ki cevabını bulacak.
Çok üzüldüğü olaylardan birini örnek olarak verdi:
“2011 seçimlerinde ben Urfa’ya gidiyorum…  Abim büyük bir gayret ve şevkle Mudanya’da bir seçim bürosu hazırlıyor… Ama bu seçim bürosunu açmıyorlar. Bu çok garip bir şey. İzahı bile yok. Kim ne adına, ne akıl vererek bu açılmaz anlamak mümkün değil.”
Mesajını şöyle verdi:
“Bugün biz seçime endekslendik. 10 Ağustos’ta Sayın Başbakanımızı inşallah cumhurbaşkanı yaptıktan sonra içe dönük her şeyin konuşulacağı ortam doğacaktır. Bugün takım anlayışı içinde 10 Ağustos’ta yakalamamız gereken hedefleri yakalamayla görevliyiz.”